Ahojte baby chcem sa s vami poradiť, mala bude mať v januári 3 roky, do školky mi ju ešte nezobrali. Ja momentálne nemám prácu ale chcela by som chodiť na brigády, no ak sa bude pri malej vôbec dať. A teraz rozmýšľam mám sa ísť riadne nahlásiť na úrad práce alebo by som ešte mohla ísť na neplatenú materskú? Ale ak by som šla na tú neplatenú materskú a odvody by za mňa platila zdravotná poistovňa tak môžem chodiť aj na brigády či nie? Lebo viem že ak by som bola na úrade práce prihlásená tak môžem si privyrobiť do 220 eur viac nie potom by ma vyradili. Dakujem.
Keď chceš byť doma do 6 tich rokov dieťaťa, tak keď sa prihlásiš na úrad práce, si myslíš, že za tie 3 roky ťa vôbec nepošlú na žiadny pohovor? A taktiež si budeš musieť zháňať prácu na TPP
"odvody by za mňa platila zdravotná poistovňa"
Mas v tom misung. A riadny. Odvody DO ZDRAVOTNEJ POISTOVNE by za teba platil stat.
@domka222 nie ja som myslela doma iba do septembra kým dcérka nastupi do školky, lebo ju nemám s kým nechať doma.
@veronikaszabova nie ja som to nemyslela, že ostať doma s dcérou do jej 6 rokov, ale iba od septembra. To sa tak nedá? Ano nevyznám sa v tých veciach preto sa to pýtam tu.
Ako osoba starajuca sa o dieta do 6r mozes byt evidovana mesiac, dva, pol roka...max do 6 rokov dietata
Tak za prve - je to osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov (nie neplatena materska)
Za druhe - ak budes na UPSVAR - mozes odrobit 40 dni za rok.
Ak budes evidovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, logicky pracovat nemozes.