Poradíte s výpočtom materskej?

bagiro
9. jan 2014

Dobry den,

chcela by som sa opýtat, ako si viem vypocitat vysku materskej,ked som od januara 2013 do maja bola SZCO ( platila som zdrav.p., plus min.soc.poistenie dobrovolne). Od 1.6. mam zmluvu na d. neurcitu, HM mesacne 842 Eur. Termin porodu by mal byt zaciatok septembera 2014.
Vopred dakujem za odpoved.

zalka
9. jan 2014

MD ti vypočítajú z HM zo zamestnania kt. si dosiahla v období od 1.6.13 do 31.12.13
a ked si si platila DNP z minima 5 mesiacov a ešte sa poistíš na DNP z minima 402,50 eur a zaplatíš 4 mesiace .. tak ti vznikne nárok na MD zo zamestnania aj z DNP.

vyzboba
9. jan 2014

Ahoj zalka, prosím ta o radu lebo po čítaní všetkých príspevkov na tuto tému neviem kde sa mám zaradiť :-// neviem co mám robit aby som dostala max.materskú. som dobrovoľne nezamestnaná,nepretržite od 8.11.2011 do júna 2013 som si platila DNP (vtedy postarom 49,13eur+ od 5.11.2012-27.3.2013 som bola na pnke čo mi DNP platil štát, a po uplynutí Pnky som pokracovala v platení DNP už po novom čiže celý balíček cca 119eur do 16, júna 2013, kedy som DNP ukoncila. Som dobrovoľne nezamestnaná, majitelka firmy. Som v 9,týždni tehotenstva termín pôrodu mám 8.8.2014, Spĺňam podmienku 2roky pred pôrodom byť min.270dní DNP, ale momentálne nie som v žiadnom poistnom vzťahu, Otázka znie: 1.mám sa zamestnať v mojej firme na 90 dní- s akým platom a kolko budem platiť odvody. ževraj tak by som mala dostat max materskú, ale neviem či aj max PNku kedze pán doktor by ma uz dnes poslal na PNku..., alebo mi stačí na napr. na deň prihlásiť na max.platenie celého balíčka DNP na druhý deň sa vypísať na pnku- bola by max. i pnka i materská? ďakujem pekne za odpoveď.