Poradíte ohľadom vybavovania rodičovského príspevku?

melissa222
8. jan 2013

Od gynekologičky som dostala papier- žiadosť o materské, kde mi napísala deň nástupu na RD 14.januára 2013 - je to presne 6týždňov do termínu porodu 25.február 2013.
Tento papier mi kázala zaniesť na sociálne do toho 14.januára. Dnes som bola. S papierom ma poslali na druhé sociálne, kde ho musím odovzdať a dajú mi nový papier-potvrdenie, že nemám nárok na materské, ale len rodičovský príspevok. Keď tento papier z toho druhého sociálneho budem mať, tak sa mám s ním vrátiť na to prvé a odovzdať ho.
Ale tu prichádza háčik- na tom prvom mi jasne povedali, že tam do porodu nemám nič nosiť, že mi žiaden papier nezoberú..Lenže mňa gynekologička upozornila na to, že si to tam musím zaniesť do toho 14.teho januára, aby som neprichádzala o týždne, ktoré sa mi začnú odpočítavať z rodičovskej dovolenky od 14.januára v mojom prípade ide tuším o 34tt, keď som vydatá. Čo mám robiť? Sú na sociálnom povinný, keď tam zanesiem žiadosť o RP mi ho zobrať už 6tt pred porodom? Poraďte prosím. Ďakujem

moon1979
8. jan 2013

to je žiadosť o materské ... to odovdzáš, keď aj na podatelni (urob si kopiu a nechaj si potvrdiť prijatie, aby sa nestalo, že ti povedia, že si nič neodovzdala), alebo poštou doporučene, oni ti v zákonnej lehote vystavia rozhodnutie, že nemáš nárok na materské, lebo nesplňaš zákonom stanovené kritéria a s tým rozhodnutím pôjdeš potom na UPSVaR, kde požiadaš o rodičovský príspevok ...

jennifer0013
8. jan 2013

moon1979 to presne iste mi povedali na socialnom, aj na UPSVaR.