Poradíte ohľadom tlačiva na materskú dovolenku?

matulik5521
4. jan 2014

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či sa tlačivo na materskú dovolenku dá poslať zamestnávateľovi aj spätne s určitým dátumom. Dnes som si uvedomila, že 18. januára musím nastúpiť na materskú, ale stále nemám tlačivo. Včera som bola na poradni a vôbec mi nenapadlo sa na to spýtať, doktor mi nič nedal, ani to nespomínal a ďalšiu poradňu mám až 20. januára, čo je už menej ako šesť týždňov pred pôrodom. Mám tam ísť a vypýtať si to tlačivo? Napadlo mi aj to, že inak mám svoju gynekologičku, ktorej som chodila predtým na poradňu, tá ma potom poslala na rizikové. Ona by mi ho dať nemohla, alebo to musí ten doktor, čo k nemu aktuálne chodím? Ďakujem za odpoveď

luba28
4. jan 2014

zavolaj do prace mzdarke a opytaj sa jej,aby si nemala pruser,.... 🙂

euka210
4. jan 2014

ak sa nemylim, tak mas na to 3 dni. Co by sa s datumom 20. dalo. Ja by som volala lekarovi. Mne vypisala na poradni po vikende, lebo to padlo na sobotu.

havana_frost
5. jan 2014

Zamestnávateľovi to môže byť jedno, ten to len potvrdí a soc. poisťovňa by to vyplatila aj spätne, takže ja si myslím, že sa to dá. Mne v SP povedali, že ak chcem už za tento mesiac materskú, stačí im poslať papiere do konca mesiaca. Ak by som to nestihla, tak by mi to proste prišlo o mesiac neskôr.
3 dni spätne sa dá vypísať na PN, toto je iná situácia.

rheia27
5. jan 2014

zavolaj zajtra svojej doktorke a spytaj sa, poradia ti, inak by som to vybavovala urcite predtym 18tym a nie spatne