Caute zienky snad mi pomozete:🙂 zijem v uk som tehotna ale chystame sa s partnerom na sk kde chcem rodit aj ostat zit, matersku budem poberat z uk na anglicky ucet ale doma sa chcem prihlasit do zdravotnej poistovne a pocula som ze to je problem lebo nemozem mat 2 poistovne ale moja otazka znie🙂 nedalo by sa zaklamat v tomto? Kedze peniaze z uk budem dostavat na ang ucet a vraj poistovni na slovensku staci cestne prehlasenie tak myslite zeby mi to nepreslo? Nemate stym skusenosti????? Dakujem xxx
neda sa len tak prihlasit do ZP,budu pytat tlacivo,kde si bola doteraz prihlasena a na zaklade toho ta prihlasia.
nie nedá sa to oklamať, možno teraz by ti to prešlo a čo potom, keď sa na to neskôr príde? Načo si chceš komplikovať život? Budeš podpisovať prehlásenie, že všetky údaje sú pravdivé a si si vedomá právnych následkov uvedenia nepravdivých údajov a následkov, ktoré z toho vyplynú.
spytam sa, budes dostavat len statutory maternity pay?ak hej, tu ti par tyzdnov vyplaca zamestnavatel zo svojho,ale potom plati stat..a mas riadnu zmluvu so zamestnavatelom?
no ,jedine mi vychadza ze musis dat vypoved v Anglicku a tym padom dostanes aj P45,ktoru by ti mala slovenska zdrav.poistovna-okrem inych tlaciv akceptovat ako ukoncenie prac,pomeru v UK a tym aj zdrav.poistenia..
Vypoved mozes dat,az prekrocis 26 tt,cize 15 tyzdnov pred terminim porodu..
http://www.maternityaction.org.uk/wp/advice-2/m...
ak budes dostavat len statutory maternity pay, tak aj ked das vypoved pred materskou v tom stanovenom case alebo pocas nej, stale ti ju musia vyplacat tych 39 tyzdnov, ci kolko to je..
este si pre istotu mrkni tvoj kontrakt, co o tom hovori..
a inac, mam taky dojem,ze tiu peniaze sa daju nejako prehlasit na slov.ucet tiez, ze ti bude materska z ang.chodit na slovensky..mozno vas uctovnik by vedel...
Ja tiez zijem v UK.kedze tu mame zdarma zdravotnu poistovnu tak preco sa chces nahlasit do slovenskej? Ved je vela lekarov ktori akceptuju europsku poistovnu. Nemam sice s tymto skusenost ale zda sa mi to logicke riesenie aspon pokym ti plati zdravotna karta z UK. A aby som nezabudla dodat, ak odides z UK na viac ako 3 mesiace tak stratis narok na rodinne pridavky.neviem ako je to s materskou ale viem, ze UK sa zacina uz stavat proti tomu aby platili niekomu kto dlhodobo odcestoval z krajiny.