Ahojte žienky prosím bola by ste mi niektorá ochotná pomôcť vypočítať výšku materskej keď vam pošlem všetky podklady? Ide o to že som na PN od 22.8 a v novembri a decembri som dostala ešte nejaké peniažky ako ročnú odmenu a tiež mi preplatili náhradné volno. Potrebujem to nejak vypočítať lebo máme novú mzdovú a ťa absolútne netuší ako a ja v piatok nastupujem na md. Prosím pekne pomôžte mi niekto...ako ja teoreticky viem ale neviem čo s tým novembrom a decbembrom dakujem. Poslala by som výplatnej pásky prosiiiim
@eleonora21 Posli mi potvrdenie o RZ. PN si bola od 22.8.-31.12.2019 a predtým ziadna PN ci OCR?
@eleonora21 ak si dostala tie peniazky pocas PN, neplatila si z nich odvod na nemocenske (pn je vylucena doba) a preto nebudu sucastou sumy na vypocet vymeriavacieho zakladu... Laicky spocitaj hrubu mzdu za 1-8 mes a vydel poctom kalendarnych dni od 1.1. Do 21.8.... Vyjde ti denny VZ a z neho 75%
Na internete najdes kalkulacku na vypocet MD.Zadaj do googlu.
Inac mzdarka ak pracuje a nejakym softwarom, tak ti vie za minutku zistit tuto vec... Nahodi matersku do nemocenskych davok a tam jej to vyhodi celkom presne...
Podstatne je asi to, ze vsetko, co je vyplacane pocas PN (teda ak bola pn cely mesiac) sa nestava vymeriavacim zakladom pre NP, kedze vtedy je vylucenie platenia poistneho...
Ked som si skusala nahodit teraz marodku do nemocenskych davok, ako vymeriavaci zaklad mi vzalo len to, co som mala vyplatene od januara do marca, potom bola pn do konca septembra a potom materska.. V novembri som mala vyplatene odmeny ale tie mi tam nerata...
@eleonora21 kukni sa do pasky za november december, ci si platila ty/ztel odvod na nemocenske a bude to jasne...
@rachel36a no len ak mi to zle vypočítajú tak aby som vedela či mi to dobre alebo zle zarátali či?
@ikonica no január az august chápem že z hrubého príjmu ale čo s tou prvou a náhradným voľnom. Ešte šikovná mzdárka mi v novbri zle prepocitala náhradu za náhradné voľno a preto mi to ešte raz doplatila v decembrovej páske a tu je problém neviem čo tam mám zarátať.
@eleonora21 nemocenske si neplatila, nerata sa do vypoctu pre vymeriavaci zaklad
@ikonica a nemala som to platiť? Keď sa ťa odmena aj tie náhrady viazali za obdobie keď som ešte pracovala
@eleonora21 zda sa, ze sa na to neprihliada...
@eleonora21 nemam s tymto konkretnym pripadom skusenost kedze u nas s nahradnym volnom vobec nepracujeme ale asi plati len to, ze ked je mieco vyplatene pocas PN a je jedno co, tak z toho idu len odvody na ZP a dan...
@ikonica ach dofrasa som dúfala že aj tento príjem sa mi zahrnie do vymeriavacieho základu :(
@eleonora21 nemaju dovod ti to zle vyratat...a pokial vies cca koľko si zarabala tak vies priblizne kolko ti to vyjde 😉
@eleonora21 Nie nezahŕňa. Jasne tam mas ze NP 0.
Cize tvoj hruby prijem 1-21.8.2019/233=denny VZ a z neho 75% bude tvoja MD/den.
@evittam Okey baby ďakujem krásne tak dúfam že tak to aj mala ekonómka urobiť (že za tie odmeny a náhrady) neodviedli aj NP. Takže si leb zratam hrubý príjem za po obdobie 21.8 a vydelim 233 dní a mám denný vymer a z toho materskej 75% tak? Ďakujem krásne za pomoc ste všetky zlaté
@eleonora21 vysku materskeho ti nema preco vediet vypocitat mzdarka kedze to robi socialna poistovna z prijmu z minuleho roku