Ahojte, je tu nejaká účtovníčka, ktorý by mi bola ochotná pomôcť s materskou a mohla by som jej napísať súkromnú správu? Ďakujem
@klarissa25 momentalne som SZČO, dobrovoľné poistné si neplatím (neplánovali sme ešte druhé dieťa, a úprimne ani ma nenapadlo si tie odvody platiť), od 1.7 mi ale vznikne povinnosť ich platiť. Potrebujem si nahnať 270 dní nemoc.poistenia, aby som mala aspoň nejakú materskú, preto sa plánujem zamestnať na tpp + dohodu o pracovnej činnosti + moje povinné odvody od 1.7. Všetko toto súbežne by mi malo spraviť tých 270 dní. Mám reálnu možnosť sa zamestnať v dvoch rôznych firmách a áno, viem, že je to ofajč. Problém je, že neviem ako to spraviť, aby mi tie dni vyšli do pôrodu. Ten mám 4.10.2024, nástup na MD mám 23.8.2024. Bude mi stačiť, keď sa na TPP zamestnám od mája a na dohodu od apríla? Neviem či mám tých 270 dní naháňať do toho 23.8, alebo ako. Je aj veľká pravdepodobnosť, že budem mať plánovaný cisársky, keďže prvý pôrod mi kvôli komplikáciám skončil akútnou sekciou.
Plus mám ešte 25 dní poistenia z jednej dohody z minulého roku
Ale tebe sa už nepodarí splniť nárok na materskú či sa mýlim? Ak môžem @zalka
Ty musíš mať z jedného pracovného pomeru 270dni NP nie dokopy z viacerých
@klarissa25 nemusí mať 270 dni NP z jedného PP, môže mať z viacerých
autorka dobre premýšlaš , a vyrátať sa to dá, sadnúť si ku kalendáru a zrátať si dni ..
@zalka super ešte že som ťa označila. Aspoň budem vedieť aj ja
@zalka ale teda tych 270 dni je ku dnu porodu, ano? Potom sa to ako berie ked nastupim na MD a podam si ziadost o materske a tych 270 dni tam este nebude? Samozrejme, ze si budem musiet nechat nejaku rezervu, lebo ved stat sa moze hocico, len si to chcem ujasnit. A pocita sa do tych 270 aj pripadna PN?
áno ráta sa aj PN počas trvania poistenia ..
ked v čase nástupu nebude 270dní tak počkajú či bude ku dnu pôrodu 270 dni ..
@zalka ďakujem za odpoveď
Ideálne keď otázku napíšeš rovno sem. Skôr dostaneš odpoveď