Ahojte, malý mi mal teraz 3 roky a na úrade mi dali papier ze mozem pokračovať v poberani rodičovského príspevku. Jeden ma 4 a druhy mal teraz 3 roky. Žijem s nimi sama. Chcem sa spýtať ci neviete či mi to pôjde ďalej aj keď budu chodiť obaja do skolky? Ja si chcem zatiaľ spraviť keď už som na úrade, tak kurz cez Upsvar. Len neviem ako to je s týmto..dakujem
@alenah31 mam ale neviem koľko by mi to vyšlo. Sa bojim že ešte menej než rodičak
@ivulik2311 no ale na podporu by si mala nárok pol roka. Vyplácanie rodičáku môžu kedykoľvek zastaviť, tak budeš na tom horšie. Pokiaľ viem, tak zatiaľ to bolo len do septembra. Neviem či to nejak predlžili.Nejak to nesledujem.
@ivulik2311 to je úplne jedno, že dávka bude nižšia - v prípade, že máte nárok na podporu v nezamestnanosti nemáte nárok na korona RP. Základnou podmienkou pre nárok na korona RP je, že nemáte nárok na inú obdobnú dávku od štátu resp. iný príjem - a to vy máte - - na podporu. To tlačivo nespäť posielať nebudete - posiela sa len ak máte nárok. Oni toto prehlásenie posielajú v tomto období všetkým, ktorým končí RD. Keby ste ho poslali a nahodia to do systému - vyhodí im vaše meno ako žiadateľa o podporu resp. osobu, ktorá na ňu nárok má - hoci o ňu nepožiadala. Už je to tu rozoberané viac krát.
Ak mas narok na podporu nemas narok na predlzeny rodicak kvôli covidu
Posli cestne prehlacenie ze nemas prijem a rodicak sa ti predlzi(mal by sa posielat az do konca roka) a potom mozes poziadat o podporu. Pozor!neziadaj o podporu lebo ak nahodou nebudes mat na nu narok tak ti uz rodicak nemusis vyplacat(mne tak bolo povedane na urade) ak si nie si v niecom ista najlepsie zavolat ma centrali do blavy. Urcite vedia(aspon by mali) viac ako tie tetusky v inych mestach
@sapetka prosím ťa to čo jej radíš? Ona nárok na podporu má a ona to vie. Pokiaľ pošle úmyselne čestné prehlásenie s tým, že nemá nárok na inú dávku od štátu vieš aký prúser si vyrobí? Nemyslím si, že stojí o nejaké naťahovačky s úradmi a rôzne penále z toho plynúce. Alebo si myslíš, že v systéme neevidujú, že by mala žiadať o podporu ako prednostnú dávku? To, že o ňu nepožiada neznamená, že to niekde neevidujú. Okrem toho...ona na na ÚP už evidovala. Prečo si myslíš, že sa niektoré dávky vyplácajú spätne? Aj preto, aby mali čas systémovo všetko spárovať.
@sapetka nebude sa jej predlzovat rodičak ked ma narok na podporu... Nerad kraviny
@klarissa25 🙏🙏 aj keby nežiadala o podporu a bude pokračovať "akože v nároku na covid RP" a keď to skončí požiada o podporu, budú evidovať kedy skončila PP. Najneskôr tam sa príde na to, že mala nárok na podporu už dávno a celý neoprávnene vyplatený RP bude musieť vrátiť + môže sa stať, že jej vyrúbia pokutu - nevravím, že to urobia. Ale pokiaľ to vyhodnotia ako úmysel to len bude sranda.
@klarissa25 trosku zmen styl pisma.. ja som ti z riti nevypadla
@sapetka pisem aby si nepisala kraviny. A to je fakt.. Nic nebudem menit..
@alenah31 no minimalne bude musiet vratit rodicak.. A vies ako ziju rodiny nevravim ze vsetky ale vies zrazu vratit neviem nejakych cca 500 e podla vysky rodicaku nie je len tak.
@klarissa25 🤦♀️
@sapetka podobne 🤦♀️
@ivulik2311 ste v evidencii na ÚP ...máte nárok na podporu?