Ahojte. Aktualne som na RD,ktora mi konci 02/24. Termín dalsieho porodu mám 07/24. Som zamestnaná na TPP. Tehotenstvo mám však rizikové. Po ukonceni RD by som chcela cerpat starú dovolenku a následne by som nastupila na PN. Počas RD som nemala žiadny iný príjem.
Viem,že PN mi výšku MD neovplyvní ale čo ta dovolenka?
Ďakujem za info ☺️
No ale tebe asi nevznikne vobec narok na materku, ci sa mylim?
Daj si otázku do poradne tu na MK (Dane a účtovníctvo) aby si si bola istá.
Bude sa vychádzať z predpokladaného príjmu, čiže iba z hrubého príjmu ktorý máš v zmluve. Ak si mávala príplatky za víkendy nočné nadčasy nejaké provízie alebo hocičo navyše to sa do toho neráta. Opravte ma ak sa mýlim 😊
@lili929 v pripade retazoveho porodu mate garantovane, ze nova materska bude minimalne taka vysoka ako prva (a moze byt aj vyssia), pri neretazovej materskej, sa ta pocita z ineho rozhodujuceho obdobia a moze byt aj nizsia (napr. ak ste pred tym mali nejake odmeny, priplatky atd.)
Ja som medzi obomi materskymi cerpala 2 mesuace dovolenky. Druhu materskú som dostala o trochu nizsiu
Dakujem ženy za reakcie. Cize to tak vychadza,ze je to viacmenej jedno a moze/nemusi mi to ovplyvnit kedze sa bude brat predpokladany prijem z roku 2023. Robila som sice na zmeny (nocne, vikendy, sem tam sviatok cca 4x), no odmeny sme nemavali ziadne ani nadcasy,vzdy len norma. Co sa tyka hrubeho vymeriavaceho zakladu,ten mi siel cca o 150e (mozno aj viac nepamatam si uz presne) vyssie (podpisovala som aj zvysenie pocas RD) oproti zakladu, z ktoreho bola pocitana predchadzajuca MD. Tak ja to asi risknem 🤷♀️😊
Ono je to jedno, čo len PN alebo aj dovolenka, už nepôjde o reťazovú materskú, keďže prvé dieťa už bude mať viac ako 3roky....akže sa bude vychádzať z predpokladaného príjmu bez odmien, nadčasov.....