Podpora v nezamestnanosti po rodičáku

barborkakr
1. dec 2021

Ahojte, chcem sa opytat, ked som mala najvyssiu matersku a teraz idem po rodicaku na up(2dni v praci samozrejmost atd), kolko cca dostanem, lebo vravel uctovnik, ze sa to od novembra zmenilo? Ze uz to nebude tych 1100…Dakujem za pozitivne a uprimne odpovede😊🙏🏻

alenah31
1. dec 2021

@barborkakr nič sa nemenilo. To, že ste mali max. materskú nemá s Vašou prípadnou podporou nič spoločné. Ak ste počas RD nemala žiadny iný príjem len RP treba presne ako píšete - 1-2 dni v práci alebo pre obnovenie príjmu a následne dohoda o ukončení PP, zostatok dovolenky preplatiť - pravdepodobne vznikne nárok na max. podporu. Ak ste dovolenku vyčerpali medzi MD a RD a iba nastúpite do práce na 1-2 dni - podpora sa bude počítať z pravdepodobného príjmu - a tu záleží aký ste mali mesačný príjem - lebo sa nedá "umelo navýšiť".....jedine možno nejakou odmenou poskytnutou zamestnávateľom.

barborkakr
autor
1. dec 2021

@alenah31 prijem bol 2100 eur

alenah31
1. dec 2021

@barborkakr SP si vypočíta predpokladaný príjem zo mzdy, ktorá ti bude vyplatená po nástupe do práce po ukončení RD. Ak bol Váš príjem delený na základ + príplatky, bonusy či pohyblivé zložky čo dohromady robilo tých 2.100€ a zamestnávateľ ti vyplatí mzdu len zo základu potom aj SP bude vychádzať iba z toho. Na to pozor. Inak príjem je vysoký - aj podpora by bola vysoká ak vyplatia mzdu z tých 2.100€.

pieksamaki
1. dec 2021

@alenah31 ahoj.mozem sa na nieco spytat cez IP prosim?

draik
1. dec 2021

@barborkakr
Podpora sa vo Vašom prípade bude zjednodušene povedané, počítať z príjmu z posledných dvoch rokov, z ktorých boli zaplatené odvody; prepočíta sa na počet dní v práci. Nevychádza sa z pravdepodobného príjmu.

kikush2000
1. dec 2021

@barborkakr Ja som po RD išla na 1 deň do práce, potom som ukončila PP dohodou, za ten 1 deň mi vyplatili mzdu, odstupné a zostatok dovolenky, čize vďaka tomu mi vyšla maximálna dávka v nezam...poberám od 1.10. áno okolo 1100 eur...ťa maximálna mi prišla, takze myslím že u teba to bude rovnake