Ahojte , prosim viete mi poradit?Cakame babätko , som momentalne na PN , 16.juna nastupujem na matersku , ale medzi materskou a pn mi dava tamestnavatel vypoved (musi) ...po materskej chcem ist na urad prave kedze sa nemaˇ kam vratit a otec ide na matersku.Moja otazka , mam narok na podporu ked pred nastupom na matersku dostanem vypoved?podmienky. Splnam 2roky z poslednych 4 som nemocensky poistena.Z coho mi vypocitaju podporu?Inak kvoli vyzsej materskej mam pred Pn novy pracovny pomer s vyzsim primom ktory trval viac ako 90dni.
Dakujem
akoto, ze musi? ak si mu riadne oznamila tehotenstvo, tak nemoze.
@lacky12119288 ako sa pise vyssie, nemusi. Dohodla by som sa tak s nim jedine za predpokladu ze by mi poskytol veeelmi stedre odstupne, inak podnet na inspektorat. Na PN a materskej na teba nema ziadne naklady, jedine sa ti rata narok na dovolenku- asi 10 dni.
Nenechaj sa oklamat, nech ma aj nulove trzby, nie si teraz zataz. A co bude o 3 roky nikto nevie.
ale baby vy neviete prečo musí dať výpoved, možno ruší jej pracovné miesto...
@klarissa25 to nie je dovod. Tehotnu moze vyhodit len ak sa rusi zamestnavatel ( firma skrachovala), zamestnanec spachal trestny cin/ sa firma relokuje. Ak sa pozicia rusi, musi jej zamestnavatel ponuknut alternativnu, zodpovedajucu stavu. Ale i to je bezpredmetne ked je pn.
@c_est_la_vie alebo jej končí doba určita, ale jasne v tom prípade to nie je výpoved ale ukončenie pp
Dobrý deň, mám otázku. Končí mi tento mesiac rodičovský. Ak dám v práci vypoved a pôjdem na upsvar vznikne mi narok na podporu. Lenže, v práci mi zostalo pol dňa dovolenky. S čoho sa mi vyráta ta podpora?
@lacky12119288 A len dodám ze NP nemá nič spoločné s podporou. VZ pre podporu je hruby zdaniteľny príjem za posledné dva roky pred žiadostou o podporu z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.
Dakujem vsetkym za reakcie, este jedna otazka... vyska podpory bude priemer za posledne 2 roky?nebude mi vyratana len z tohoto noveho pracovneho pomeru ktory trval viac ako 90dni?dakujem
@lacky12119288 Vid co som uz napísala. Prečo sa pýtaš na niečo na co máš odpoveď?
@evittam neuvedomila som si to , prepac..mozem sa ta este spytat , lebo zjavne sa dost rozumies tymto veciam ...po mne nastupi na matersku muz , ja by som chcela ist na urad prace teda, je este moznost ako dosiahnut co najvätsiu podporu?je rozdiel ked dostanem
Vypoved pred nastupom na matersku alebo my da zamestnavatel vypoved po materskej ?
@lacky12119288 *mi
@lacky12119288 V tvojom pripade je to jedno.
@evittam dakujem
budeš mat po materskej narok na podporu...