Ahojte, chcem sa opytat, ohladom podmienok ziskania prispevku na dieta pri narodeni, nakolko je tam definovana podmienka zucastnovania sa na preventivnych gynekologickych prehliadkach aspon raz mesacne. Problem ale je,ze v jednom mesiaci som bola odcestovana a tak som sa prehliadky nemohla zucastnit. Preveruju si do detailov tieto fakty ? A hodnotia to na zaklade tehotenskej knizky ?
Podla mna nie. Ja teraz tiez nepojdem 7 tyzdnov na prehlaidku, lebo budem odcestovana- dohodla osm sa s lekarom a urcite to nebude dovod na nepriznanie prispevku. Tehu knizka ostava po porode v nemocnici, nikam nedokladas jej kopiu. Ja uz si nepamatam, kao to bolo pri starsom synovi, ale tusim ti lekar potvrdi tlacivo, ze si k nemu chodila na prehliadky.
Jasne, bola som na nahradnom termine este pred cestou, bola som totiz v zahranici. A pocas tehotenstva som zmenila gynekologa nakolko som nebola spokojna s predchadzajucou gynekologickou. Tiez som externe absolvovala morfologicky scan a 3D scan. Vysledky a kartu od starej gynekologicky si mal vyziadat novy gynekolog, tak tam to je nakoniec aj vsetko zapisane.
@zara13
@didi4 urad to nepreveruje do detailov, zavisi na lekarovi, ci ti da peciatku. Ale este som nepocula o takom, co by robil problem kvoli jednemu terminu, navyse, ked si mala na to dovod. Nemaj obavy 🙂
@hradnapani Tak dakujem za ukludnenie, ja len pre istotu 🙂
@didi4 A nemohla si sa s lekarom dohodnut na nahradnom termine ? ved ide o zdravie teba a dietata, az potom o nejaky prispevok.
kazdopadne, skutocnost ze si na pravidelne prehliadky chodila, ti do ziadosti o prispevok, potvrdzuje dany lekar, takze zalezi od neho ci to bude vnimat, v poriadku, ze si raz enbola, alebo nie. Socialka to vyplaca iba na zaklade toho, neviem o tom,ze by to este nejako kontrolovali.