Podľa čoho sa určuje nástup na materskú?

12. jan 2024

Podla coho sa urcuje kedy nastupim na matersku ci 6 alebo 8 tyzdnov? To urci lekar, alebo sa ma opyta a ja si urcim? Lebo logicky myslim ze kazda by sla co najskor teda tych 8 🙂 ci nieco mi uslo? Dakujem

zdenkak87
12. jan 2024

V podstate by si sa mala sama rozhodnut v rozmedzi 6-8 tyzdnov pred porodom. Ale zavisi od lekara. Su lekari ktori daju tak ako zena chce (napr aj moja gyn, ja som sla 6tyzdnov pred prvym a potom 7 tyzdnov pred druhym porodom), ale su aj lekari, ktori daju automaticky 6 a tvrdia ze musi byt rizikove alebo zdravotny dovod na to aby sla zena 8 tyzdnov co ale nie je pravda.

luliu
12. jan 2024

Nie je to tak, ja som išla 6 a keby sa dalo idem kľudne 2

autor
12. jan 2024

@luliu z akeho dovodu? Len tak ma to zauima ci je v niecom hacik. Mne sa uz strasne nechce chodit do prace, poprosim ho nech ma da od 8

luliu
12. jan 2024

Ja som si zase nevedela predstaviť zostať doma 😂 Ale zvykla som si a po RD som si zase nevedela predstaviť ísť do prace

ddaassuullaa
12. jan 2024

@luliu rovnako som na tom bola. Dr som horko tazko uprosila, aby mi dala mozne minimum pred TP nastup na matersku, a ja som este 2 tyzdne prenasala🤦‍♀️🤷‍♀️ odrevala som to az do porodu, kazdy den som usla s tym mega bruchom z domu do prace, teda az na posledny tyzden ked ma.zatvorili do nemocky. To som im zase utekala na prechadzky do lesa🙈 a krpec sa aj tak narodil az posledny den, lebo na dalsi by som uz isla pod noz

motogirl699
12. jan 2024

Ja som išla 8 a nemala som komplikácie, len som mala prácu, kde už sa mi robilo ťažšie v takom teple. Ale gynekológ sa ma opýtal, či chcem ísť 6 alebo 8. A v podstate je jedno, či ideš 6 alebo 8, trvať ti bude rovnako dlho.

eva233
12. jan 2024

Oficiálne si môžeš určiť ktorýkoľvek deň medzi 8-6t pred plánovaným dátumom pôrodu. Neoficiálne keď gynekológ vymýšľa určí ti, že pôjdeš 6t pred pôrodom a basta

zuzanaete
12. jan 2024

@eva233 Mne lekarka povedala, ze je to bud 6 alebo 8 tyzdnov pred a nie hociktory den medzi.

rebrambora
12. jan 2024

Logicky nie 😄 vsade kde som zila nikto nesiel skôr ako mesiac, ja az posledné dva tyzdne.

petamich
12. jan 2024

no napr. su zeny, ktorym sa na matersku 8-tyzdnov pred neoplati ist, lebo pridu o dva tyzdne vyplaty, ktora moze byt dramaticky vyssia ako 2 tyzdne materskej, pripadne im lepsie vyjde z pohladu terminov, ked idu 6-tyzdnov (dostanu cely rodicovsky prispevok), pripadne ich zamestnavatel potrebuje a v ramci dobrych vztahov...dovodov moze byt x

a teda mozes ist 6-8 tyzdnov podla Socialne poistovne ale niektori gynekologovia sa tvaria, ze 8 iba ak si rizikova

lilinka88
12. jan 2024

Určuješ si ty, aj keby gyn tvrdil,že on, je to na poistenkyni. A môžeš si určiť kedykoľvek medzi 8. a 6. týždňom pred pôrodom, resp kľudne aj neskôr,ale to už by si sa ukracovala o materské