Podávali ste odvolanie voči zamietnutiu materskej?

daddyhozemiak
28. mar 2016

Dobry den.
Do 31.1.2016 som bola zivnostnikom a mesacne som platila do soc. poistovne povinne odvody. V mesiaci Februar som platbu vykonala miesto 8.2.2016 az 11.2.2016 (omeskanie 3 dni). Nakolko som v tom istom mesiaci planovala ziadat o matersku volala som do poistovne s tym, ci mam voci nim nejake podlznosti, aby nevznikol problem, ze mi bude materska zamietnuta, pracovnicka ma ubezpečila ze k 15.2.2016 nemam ziadne podlznosti voci soc. poistovni cize tam nebude ziadny problem.
Na to som 19.2.2016 osobne odovzdala ziadost o vyplacanie materskej, pricom narok na tuto davku mi vznika 28.3.2016. Na moje prekvapenie mi ale 23.3.2016 ( 4dni po uplinuti 30 dnovej lehoty ) na moj telefonicky podnet, ze rohodnutie mi stale nebolo dorucene, dorucili obratom rozhodnutie o zamietnuti naroku na matersku. Odvovodnenim bolo, ze som sa v mesiaci februar omeskala s platbou o 3 dni.
Je mozne v takomto pripade zaslat odvolanie a narokovat si na danu davku?
Dakujem

gapa
28. mar 2016

už som ti odpovedala na stránke HN. Bohužial, ak zaniklo nem.poistenie 31.1.2016, bolo podstatné posledné poistenie zaplatiť v splatnosti. Ak dlh po splatnosti je rovný 5eur alebo viac, nárok na materské ti v ochrannej lehote nevznikne.