Podáva za mňa daňové priznanie zamestnávateľ?

sinnovea1
27. feb 2020

Ahojte, ak som zamestnaná na dobu neurčitú, len teda skrz tehu som od septembra PN, daňové priznanie za mňa aj tak automaticky podáva zamestnávateľ, netreba ho o to žiadať, či? Ďakujem.

veronikaszabova
28. feb 2020

@sinnovea1 jasne, ze musis ziadat. Uz je neskoro, aby si to podpisala. Budes si musiet sama urobit DP

evittam
28. feb 2020

@sinnovea1 Nic sa nedeje automaticky. Mala si do 17.2.poziadat zamestnavatela o RZ. Zamestnávateľ nepodava za zamestnanca DP to je tvoja povinnost.

moonlight1210
28. feb 2020

@sinnovea1 ak ti postou prislo od zamestnavatela Potvrdenie o prijme za 2019, tak s tebou na rocne zuctovanie nerataju. Musis si uz len podat dp.
(Malo ti uz prist. Ale mohlo sa na poste stratit. My sme tento rok mali uz 2 reklamacie, ze im neprislo).

Ak neprislo, pytaj si ho, potrebujes ho k danovemu.
Alebo sa spytaj, ci ti planuju robit rocne zuctovanie (bez tvojej ziadosti by nemali, lebo nemaju od teba podklady na to).

evittam
28. feb 2020

@moonlight1210 Potvrdenie je zamestnavatel povinny vydat do 10.3.,cize nemuselo jej este prísť.😉

sinnovea1
autor
28. feb 2020

@evittam
@moonlight1210
@veronikaszabova ďakujem za odpovede. Tak my sme malá firma a nikdy sme to nikto nejak nežiadali, účtovníčka nám to robila automaticky sama. Teraz som sa pýtala skôr preto, že som neni v dianí a teda nemám celkom prehľad..ale poriešim to priamo s ňou, ďakujem