Ahojte maminky, chcela by som vediet dokedy v mesiaci februar mam podat ziadost o rodicovsky prispevok, aby mi peniazky boli vyplatene uz v marci za februar. Chcem to stihnut ale neviem dokedy je ten termin. Dakujem.
@bebinka74 Ja som vybavovala pred Par dnami. Pokial mam spravne info, Tak do 05. vzdy robia uzavierku-cize dostanes az na dalsi mesiac po termine 05. xy mesiaca. Ci to Ale zalezi od mesta, kraja, to Neviem. U nas je to Tak.
@charlie1980 takze to uz aj tak nestiham, ak som to dobre pochopila.
@janci05 určite to tak nie je, takéto veci sa nevybavujú behom pár dní.
@bebinka74 je to tak ako píše @charlie1980 nezáleží na meste, kraji, okrese, takto to proste na úradoch je, že do 5. treba tieto veci podávať, aby sa to stihlo do uzávierky.
@svetkaadamko a co tie mamicky, ktorym konci materska posledny den v mesiaci ako mne? Skor si o potrdenie zo socialky poziadat nemozem a stihnut to mam do 5. v mesiaci. 😕
@bebinka74 ja viem, chápem ťa. Tak to vyplatia neskôr. Aspoň takto by to malo byť, pokiaľ viem.
Ahojte chcem sa opýtat či pri podaní žiadosti o rodičovský príspevok musím k žiadosti pripojiť aj kopiu zo sudu rozhodnutie o určení výživného
@bebinka74 veď nerob paniku, ak by ti aj matesrká končila 28.02.2017, za február ju dostaneš vyplatenú v marci, t.z. bez peňazí v marci nebudeš. Nárok na RP si uplatníš od 01.03.2017 a keďže sa vypláca mesiac pozadu, dostaneš príspevok najskôr v apríli. T.j. kedykoľvek v marci to podáš, v apríli ti peniaze prídu. Kde je problém? Peniaze máš každý mesiac, nezostaneš bez nich. Kľud, nohy v teple...
Myslím, že hoci kedy do konca mesiaca február. Keď požiadaš aj posledného februára, tak by ti mal byť v marci vyplatený. Ale nenechávala by som to na poslednú chvíľu a čo najskôr si podala žiadosť. Tlačivo žiadosti nájdeš aj na internete.