Dobry den
Chcela by som sa opytat ci je problem,ze oficialny nastup na MD mam 23.07.2021 este nemam ziadost od lekara.Da mi pravdepodobne zajtra ale riaditel je na dovolenke a vracia sa az koncom mesiaca. Cize nema mi to kto podpisat.Nevadi,ze podam az koncom mesiaca na SP ?
Dakujem
@lucka_ke ale sak 6tyzdnov pred porodom
bude toho 23.07.2021
jáj bože zle čítam 🙂 v každom prípade ak nastúpiš na MD neskôr ako máš určený dátum, skrátiš si tak dobu MD čiže dostaneš menej peňazí
@lucka_ke Sak ale ked dr.mi papier nechcel dat skrz ze keby nahodou Pn a teraz mi to nema kto podpisat ked riaditel je off.
nemáte mzdové oddelenie? alebo niekoho kto je oprávnený podpisovať v prípade neprítomnosti riaditeľa?
@lucka_ke vobec 🤷🏻♀️uctovnicku ale ta nema opravnenien to je externa osoba.
Ale veď vy to odovzdáte v práci a zamestnávateľ to dorucuje do sp, dajte si opečiatkovať, kedy ste im to odovzdali a kedy to už oni doručia by na vašu matersku nemalo mat vplyv
@janka_266 dakujem tiez si myslim ze je dolezity datum od gynekologa.
Veď gynekológ uvedie termín, vy to pred tým termínom odovzdajte zamestnávateľovi. Kópiu nech Vám orazia a zvyšok nech poriesi zamestnávateľ, jedine by možno Vám prišli neskôr prvé peniaze, ak by im to dlho trvalo 🤷♀️A ak Vám to nechcú odovzdat, tak nech Vám to rovno podpisu, a vy si to zanesietie, určite tam musíte mat niekoho kto ho zastupuje. Len ich s tým pekne otravujte. 😃
Dôležité je kedy ty reálne nastúpia na MD - v Tom termíne kedy ti dá gyn (6 týždňov pred pôrodom? Alebo až keď ti to v práci potvrdia?
@lilinka88 ja 6tyzdnov pred porodom. My mame dlhodobo home offices cize pre mna sa to skonci v praci dnom na MD a to uz zamestnavatel vie kedy je.
Tak je potom všetko v poriadku. Pokiaľ tým dňom čo budeš mať aj na žiadosti,aj reálne nastúpia na MD a je to teda tých 6 týždňov pred termínom pôrodu, tak je jedno,že žiadosť bude potvrdená aj zaslaná do SP aj o mesiac neskôr. Spätne sa ti vyplatí od nástupu na MD
@lilinka88 super toto som chcela vediet. Vdaka