Do 7/2020 som na rodicovskej dovolenke. Firma, v ktorej som pracovala 10rokov je v konkurze, poslali nam uz výpovede. V 10/2019 mi bola zaslaná výplatná páska, kde bolo odstupne, odchodné a preplatená aj dovolenka. Papiere k daňovému nam budu zasielať postou. Na výplatnej páske mam zrážky aj do zdravotnej poistovni. Kedze som na rodicaku, neplati za mna stat zdravotku? Mam tam aj ine zrážky. Ako sa bude ratat daňové? Dik
Je to ok, snáď nechceš peniaze len tak 😁
@amstelko k danovemu ti do 10.2. poslu este doklad Potvrdenie o prijme zo zavislej cinnosti za 2019.
Nasledne si to s pomocou navodov na internete (vo februari je ich uz pozehnane a podrobnych krok za krokom) urobis, alebo zaplatis nejakemu uctovnikovi a on ti to urobi.
Ak neposlu doklad, treba si pytat!!
@moonlight1210 to mi je jasne, ale ci nahodou sa tomu niekto nerozumie viac, to som chcela, pozerala som to sj na nete, ale este som tam tlačiva pre 2019 nenasla
ak si na tej paske mala preddavok na dan malo by Ti byt z toho nieco vratene, zalezi od celkovej vysky.
danove by sa malo ratat tak, ze ked Ti pridu papiere, das ich niekomu, kto sa tomu rozumie a ten to vyrata. ak by Ti nezrazili zrazky do zdravotnej, tak z toho prijmu by Ti vyskocil nedoplatok v rocnom zuctovani. ja som bola ako zivnostnik na rodicaku a mesacne som si normalne platila aj odvody do zdravotky.