Počítali vám maródku do 270 dní pred pôrodom?

11. okt 2020

Čaute, chcem sa spýtať počítali vám tie dni z marodky (PN) do tých dní 270 odrobenych pred materskou ? Riešim takú dilemu teraz, robím už 9 rokov ale jak nárokom od roku 11/2018 do 11/2019 som mala živnosť a samozrejme rok máš zdarma, tak som neplatila nikde nič , len zdravotku a nemocenské som si neplatila, začala som až v novembri 2019 a od marca som zamestnaná už normálne na zmluvu, teraz som tehotná (začiatok) a do prace chodiť nemôžem, lebo proste práca v zdarovotníctve kde je covid19 na dennom poriadku a dvíhanie ťažkých bremien ( pacienti ), denné 12h a nočné 12h... zmluvu mam len na rok takže aj tá skončí v marci

lucka_ke
11. okt 2020

obdobie PN sa počíta ak trvá pracovný pomer

viki128
11. okt 2020

Áno 🙂

autor
11. okt 2020

@lucka_ke takže keď mám zmluvu do 15.marca tak do 15 marca mi budu počítať tie dni, hej?

lucka_ke
11. okt 2020

áno

florianabotosova
11. okt 2020

Presne nad týmto som rozmýšľala aj ja lebo aj pracujem v domove dôchodcov a otehotnela prvý krát v máji a išla som na PN jún a júl potom som sa v auguste vrátila do prace lebo som potratila a teraz sa podarilo znova otehotnieť a už som skoro 3 mesiace a tiež rozmýšľam ze koncom tohto mesiaca sa už dám na PN lebo je to tiež tu také ze dvíhať ľudí a tak a tiež som rozmýšľala ze ci vlastne mam nárok aj na to tehotenské co je od roku 2021

autor
11. okt 2020

@florianabotosova aké tehotenské od roku 2021 ja neviem o ničom, no ja mam tiež zdvíhať pacientov a vôbec sa mi nechce, boli ma chrbát a zas nechať ich tak ležať... Ani polohovat ani nič a nechcem hovoriť im, že som v tom, ešte skoro

florianabotosova
11. okt 2020

Hovorilo sa o tom aj v správach ale sú tam nejaké podmienky ktoré musí žena splnat aby mala nato nárok.