Počas materskej mi skončil pracovný pomer. Musím ísť na úrad práce?

syssu
2. aug 2012

Ak mi počas materskej skončil pracovný pomer na dobu určitú, som povinná sa ísť prihlásiť na úrad práce? Vďaka!

liz_lemon
2. aug 2012

nie, az po skonceni RD

gapa
2. aug 2012

nie,
až budeš hladať prácu.
No vybav si zdravotné poistenie. Zisti vo svojej zp aké doklady potrebuješ, no myslím zápočtový list a rozhodnutie zo soc.poistovne o priznaní materského, príp. rodný list dieťaťa. Po ukončení poberania materského zase potvrdenie z upsvar odkedy poberáš RP (príp. zo soc.poistovne kopiu dokladu odkedy dokedy poberáš materské, ja som si urobila kopiu z toho, čo som potrebovala k žiadosti o RP).
A nezabudni si podať prihlášku na soc.poistovni ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov, aby si bola dôch.poistená štátom od pôrodu, treba to do 45dní od pôrodu, príp. ak je ukončenie pp po pôrode, tak asi lepšie hned odo dna po ukončení pp (môžeš vybaviť aj skôr).

katie1
2. aug 2012

ja mam ten isty problem. V praci som na zastupovani pocas MD a 31.8. nastupujem na MD a baba, ktoru zstupujem sa vracia 1.9., takze mne zmluva automaticky konci. Mam teda v septembri nabehnut do socialnej a zdravotnej poistovne? A na urad prace sa mam nahlasit po skonceni MD (cize ked mi zacne RD)?

amulienka
2. aug 2012

mam to iste. zdravotnej treba dat vediet ze poberas matersku a potom RD ale ako to je s dochodkom? plati mi to stat?? pocitaju sa roky co sme doma?
@gapa ja som sa pytala na soc. a vraj mi to plati stat lebo na zaciatku materskej som este pracovala, ale rdsej sa pytam tiez tam kazdy nieco ine povie.

danjelca
3. aug 2012

@katie1 JA SOM TEN ISTY PRIPAD..