Poberanie rodičovského príspevku v Rakúsku

sonsiiik
9. okt 2014

Ahojte....chcem sa opýtat.... minuly rok mi prišiel doplatok rodinnych prídavkov za cely rok kedže som mala otvorenu živnost....od jula 2013 som živnost pozastavila a vtedy vznikli nove zákony a niekde som to čitala aj tu že ked je živnost pozastavená može sa poberat príspevok aj prídavky... požiadala som teda za celý rok 2013...až dnes mi nabehli peniažky no akosik menej ako som čakala .....myslíte že mi to započitali len do toho jula kým som mala živnost aktívnu? nemáte niekto skusenost kto máte pozastavenu živnost a poberate prídavky a rodičák? dakujem

miskacharly
9. okt 2014

@sonsiiik môžem sa ťa opýtať?prepáč, je to trošku od témy, ospravedlnujem sa.čo si potrebovala pre vybavenie toho r.p.?my sme tearz podali na pridavky a nikto mi nevie presne povdat,co potrebujem na rod.prispevok.musime byt aj zosobaseni?niekto hovori ano,niekto nie...ak mas čas,tak prosím ta o odpoveď.ďakujem 🙂

sonsiiik
autor
9. okt 2014

ahojky...nie nemusite byt zosobašeny......kamoška je tiež slobodna a len žije s partnerom....v pohode vybavíš všetko.....

miskacharly
9. okt 2014

@sonsiiik a mozem sa ta spytat,co si vsetko potrebovala?a co vsetko musi byť preložené?ďakujem,prepac,ze ta tolko s tym otravujem,no nikto mi nevie povedať presne.