Poberanie rodičovského príspevku a prídavkov

katuska24
16. mar 2015

Pozdravujem všetky maminky, neviete mi niekto proradiť som zamestná na SVK momentálne na RP zo synom, manžel začal pracovať v CR poberám RP a prídavky na dieťa tu na SVK, mám tuto zmenu ohlásiť na urade práce alebo pokial som zamestnaná na RP ostáva poberanie týchto dávok nadalej na Slovensku ?

koskaaa
17. mar 2015

Ja som na tom podobne ako ty, ale byvam teraz trosku severnejsie. Podla mojich zisteni by to malo byt takto: pokial mas trvaly pracovny pomer na SVK, tak centrum tvojich zaujmov je na SVK (budu ta vselijako presviedcat, ale trvaly pracovny pomer je prvorady na urcenie bydliska). Rodicovsky príspevok a príspevok na dieta je vyplacany podla bydliska!!! Volala som este kedysi davno na UPSVaR a ani som nestihla dopovedat celu moju situaciu a uz po mne pani ´kricala´ ze sa mam odhlasit zo SVK - ale nemala pravdu. Nakoniec som volala na ambasadu a prezistovali to priamo cez ministerstvo... Ale aby si to mala na poriadku, nahlasit by si to mala podla mna, ale treba ti papier E511, ze z Ciech nepoberas ziadne davky (ja potrebujem toto tlacivo, je v anglictine, mozno to tebe bude stacit v cestine) a asi budes potrebovat potvrdenie z prace, ze u nich mas stale trvaly pracovny pomer. Ja idem teraz o 2 tyzdne na SVK a jedna moja zastavka bude na UPSVaR, ale vsetky tieto doklady tam urcite donesiem, aby vedeli, ze som mimo SVK, nepoberam z krajiny, kde teraz zijem ani Euro a mam stale tvaly pracovny pomer na SVK, cize by mi peniazky mali zo SVK chodit stale......Mimochodom, ak su v Cecham vyssie pridavky na dieta, mozes z Ciech dostavat dorovnanie...napr. ja poberam zo SVK 20 E a priatelovi doplacaju dalsich 70 E, lebo tu kde zijeme je prídavok 90 E....Ak dovtedy neprezistis, tak sa mi ozvi po velkej noci, poviem ti, ako som na UPSVaR pochodila :D