Poberanie podpory v nezamestnanosti a odňatie predĺženého rodičovského

29. okt 2024

Dobrý deň. Poprosim Vás o radu. Som evidovaná na úrade práce a poberám podporu. Ešte len prvá mi bude vyplatená v novembri za oktober.. Za september bol ešte rodičovský, dieťa sa narodilo na začiatku septembra, od kedy bola aj evidencia na úrade. Zároveň si vybavujeme predĺžený rodičovský zo zdravotných dôvodov, na ktorý sme teraz podali odvolanie. Keď nám ho uznajú musím si odňať rodičovský a manžel si dat žiadosť, kvôli tomu aby mi neodobrali podporu. Kedy mame urobiť to odňatie a prepis? Čakať teraz až kým príde rozhodnutie? A stačí to urobiť potom? Nebude to už neskoro, keďže spätne budú od októbra vyplácať predĺžený rodičovský? A my vypíšeme odňatie až v novembri, alebo v decembri podľa rozhodnutia?

bublinka1426
30. okt 2024

toto su take veci skor sa pytaj na Socialke aby si mala istotu

mamina7070
30. okt 2024

nie nestaci potom mal ziadat manzel ompredlzeny inak budes vracat podporu

autor
30. okt 2024

@mamina7070 a môžem to odovzdať teraz to prepisanie a dat od októbra?

autor
30. okt 2024

@mamina7070 a keby sa stalo ze mi vyplatia rodičovský za oktober a november a musím vrátiť podporu, potom po odňatí môžem ďalej od decembra pokračovať s tou podporou, alebo ma vylúčia z úradu? Alebo kým ešte neskončil október môžem si ešte narýchlo pozastaviť podporu a posunúť od decembra?

lucka_ke
30. okt 2024

nech všetko okolo rodičovského žiada muž a ty v kľude ostaň na úrade práce

autor
30. okt 2024

@lucka_ke len predĺženie som musela dat žiadosť na seba lebo ze ja som poberala rodičak do 3 rokov dieťaťa, tak ja som žiadateľ. A neuznali nám ho tak odvolanie som musela podať ja. A ak príde uznanie napríklad v novembri, či až v decembri. Mali by to spätne začať vyplácať od októbra. Lenže až potom keď príde to kladné rozhodnutie od posudkoveho po tomto odvolaní, mam si ja odňať rodičovský, a žiadosť si ma dat manžel. Lenže to už je asi celé neskoro, keď to potrebuje mať vlastné od 1 októbra, nie? Ešte tam majú moje odvolanie, a asi mam pocit ze najjednoduchšie bude, vzdať sa v pondelok toho odvolania, zastaví sa to teda na úrade a ja budem v kľude radšej ďalej poberať podporu. Lebo tak sme to domotali, že to môže ísť na manžela, a je to tak komplikovane, že nakoniec to radšej celé zruším a budem súhlasiť s rozhodnutím.

lucka_ke
30. okt 2024

pozri zatiaľ ostaň evidovaná na úrade práce, uvidíš aké rozhodnutie príde, prinajhoršom vrátiš jednu podporu späť...