Ahojte, potrebujem radu ci ked poberam opatrovatelsky prispevok a sucasne rodicovsky prispevok mozem mat este dlasi prijem? Dakujem
podľa mňa nie. Doplácala sociálka ale len ak nie je životne minimum ale opatrovateľský a rodičovský to presiahne.
Mať opatrovateľský,to akoby si bola zamestnaná cez ÚP,si myslím. Čiže žiadny iny pracovný pomer nepripadá asi do úvahy. Ale vážne neviem,ako je to dnes.
Pobúrim tu určite skupinu ľudí, ale prosím vás aký ešte ďalší príjem chcete? Poberáte rodičovský, čiže máte dieťa, o ktoré sa staráte, poberáte opatrovateľský, neviem na koho, ale tiež sa musíte o toho človeka starať.... Ako chcete chodiť do práce a mať ďalší príjem? Za seba a môže si myslieť každý čo chce, nemám rada takéto využívanie dávok. Ja som na opatrovateľskom a som na ňom s mojou dcérou, som vďačná, že mi ho schválili a keby som mohla ísť do roboty, nenapadlo by ma žiadať o opatrovateľský..
@simsankr práveže naopak. Ak je raz opatrovateľský, práca je opatrovať. Tiež by mi ani nenapadlo, ešte pracovať. Mať opatrovateľský je 24hodinova šichta. No podľa toho stupňa , ktorý má opatrovaný. Neviem ako to je fakt teraz.
@zuzanazu85 ale môže pracovať dieťa môže mať v dss alebo v špeciálnej škôlke a jej príjem nesmie presiahnuť 536 EUR
Mozes, ale nezoženies. Pri OP mozes pracovat 4.hod denne.
Skus najst taku robotu, nejsou a nebudou. 🥲
@andrejka1974 a prosim medzi ten prijem sa pocita uz aj rodicak?
Oficiálne asi nie . Neviem ako je to už teraz po zmene vlády...