Po skončení rodičovskej mám do nástupu na ďalšiu materskú ešte 2,5 mesiaca. Aké mám možnosti?

karinviktoria
10. nov 2020

Dobry den. Vie mi prosim niekto poradit? Som zamestnana, pracovny pomer stale trva. Momentalne som na rodicovskej dovolenke, ktora mi skonci v polovici januara 2021. Som opät tehotna, a na matersku mam nastupit zaciatkom aprila 2021. Musim si teda poriesit, co s tou medzerou 2,5 mesiaca. Ake mam moznosti?
1. Cerpat nevycerpanu dovolenku z prace
2. Ist na rizikove? (To je vlastne PN? Skusim vybavit u gynekolocky)
3. Je este nejaka moznost?
Ist do prace na 2,5 mesiaca je aj pre mna, ale aj pre mojho zamestnavatela dost neefektivne.

Dakujem

mogaa
10. nov 2020

@karinviktoria no tam toho veľa nevymyslíš...možnosti ako to riešiť si si napísala sama...

karinviktoria
autor
10. nov 2020

@mogaa dakujem, aj som si myslela no. A teda ist na rizikove, znamena vlastne ist na PN, ano? A teda tu PN mi moze dat iba gynekologicka, ci aj iny dr?

mdek
10. nov 2020

A predĺžiť rodičovsku dovolenku?

karinviktoria
autor
10. nov 2020

@mdek hmmm to sa da, iba ak by mal syn nejake zdravotne problemy, vsak?

mogaa
11. nov 2020

@karinviktoria normálne svojho doktora popros o PN že ťa stále bolí chrbát, chodíš často v wc a nemôžeš si to v práci dovoliť, či by ťa nemohol nechať do pôrodu na PN.....Ak už budeš v 7mesiaci tam nebude špekulovať a nechá ťa na PN....a ano prioritne popros gynekológa, ak by nedal PN-ku skús všeobecnú.....

karinviktoria
autor
11. nov 2020

@mogaa dakujem velmi pekne

mdek
11. nov 2020

@karinviktoria v tomto sa prave nevyznam. len mi to napadlo ako riesenie, lebo viem, ze kamaratka tak ostavala, lebo nezohnali skolku.