Dobry den. Vie mi prosim niekto poradit? Som zamestnana, pracovny pomer stale trva. Momentalne som na rodicovskej dovolenke, ktora mi skonci v polovici januara 2021. Som opät tehotna, a na matersku mam nastupit zaciatkom aprila 2021. Musim si teda poriesit, co s tou medzerou 2,5 mesiaca. Ake mam moznosti?
1. Cerpat nevycerpanu dovolenku z prace
2. Ist na rizikove? (To je vlastne PN? Skusim vybavit u gynekolocky)
3. Je este nejaka moznost?
Ist do prace na 2,5 mesiaca je aj pre mna, ale aj pre mojho zamestnavatela dost neefektivne.
Dakujem
@mogaa dakujem, aj som si myslela no. A teda ist na rizikove, znamena vlastne ist na PN, ano? A teda tu PN mi moze dat iba gynekologicka, ci aj iny dr?
A predĺžiť rodičovsku dovolenku?
@karinviktoria ahoj, mrkni na túto diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/nestiham-retazovy-porod-ako-to-riesit/
@mdek hmmm to sa da, iba ak by mal syn nejake zdravotne problemy, vsak?
@karinviktoria normálne svojho doktora popros o PN že ťa stále bolí chrbát, chodíš často v wc a nemôžeš si to v práci dovoliť, či by ťa nemohol nechať do pôrodu na PN.....Ak už budeš v 7mesiaci tam nebude špekulovať a nechá ťa na PN....a ano prioritne popros gynekológa, ak by nedal PN-ku skús všeobecnú.....
@mogaa dakujem velmi pekne
@karinviktoria v tomto sa prave nevyznam. len mi to napadlo ako riesenie, lebo viem, ze kamaratka tak ostavala, lebo nezohnali skolku.
@karinviktoria no tam toho veľa nevymyslíš...možnosti ako to riešiť si si napísala sama...