chcem sa spyttat predlzila som si matersku o 3-tyzdne,ale nedostala som vyrozumenie....tak treba vybehnut do socialnej poistovne?alebo je to normalne.....neviem dakujem
Som ;) materska je ta co ti chodi pol roka ze. A to kde si mam o to poziadat?
V socialnej poistovni si vypytas ziadost vypises a posles....oni ti povedia datum kedy Ti bude koncit materska ....
Aha super dakujem. A este sa chcem spytat oni to vyplacaju 6meziacov ze.a to od narodenia ci odkedy som isla na matersku teda 6tyzdnov pred porodom
ja neviem moja ja som porodila 13.11.2013 a materska mi konci teraz 15.6.2013 skus si to vyratat 7-meiscov nie?!
Hej 7. Dobre skusim to teda predlzit ak je taka moznost. Dakujwn za info
materské vzniká
1.od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, najskôr od začiatku ôsmeho týždňa pred týmto dňom, a ak pôrod nastal skôr, odo dňa pôrodu
2.z ochrannej lehoty iba od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu alebo odo dňa pôrodu, ak nastal skôr
zaniká:
1.spravidla uplynutím 34 týždňov od vzniku nároku
2.aj po uplynutí 34. týždňa od vzniku nároku
a. najdlhšie 37 týždňov od vzniku nároku na materské, ak je poistenkyňa osamelá
b.najdlhšie 43 týždňov od vzniku nároku na materské, ak poistenkyňa porodila zároveň dve alebo viac detí a aspoň o dve z narodených detí sa stará
všetko vybavíš na soc. poisťovni
@ell23 rozhodnutia chodia občas aj po mesiaci,aj po dvoch,takže je to normálne,ak máš všetky tlačivá,tak si len sleduj,či ti materské prišlo ako malo,ak nie,tak sa tam chod informovať.prípadne ak chceš mať dušu na mieste,tak si tam zavolaj a budeš mať kľud,aj ked víkend budeš musieť prečkať 🙂
@ell23 Nie,nepríde Vám žiadne vyrozumenie o predĺženej materskej.Boli ste si oň požiadať,oni tú žiadosť prijali a Vám sa materská predĺžila o 3 týždne. 🙂
Ako sa da predlzit materska?