Ahojte, prosím vás, vie mi niekto poradiť po koľko mesiacoch zaniká nárok na príspevok pri narodení dieťaťa tzv. "Kočíkovné"? Ďakujem...
Zánik nároku
Nárok na príspevok pri narodení dieťaťa zaniká uplynutím šiestich mesiacov od narodenia dieťaťa.
Ďakujem pekne žienky. 🙂 Lebo som to nenašla. Mala bude mať 3 mesiace a nemali sme čas to vybaviť, lebo stále niečo bolo.
To este stihas. Ja som isla na doraz vybavit chybalo mi par dni 😂.
@mendynka ahoj vybavíš to rýchlo v tejto dobe. Nemusíš nikam chodiť. Doma som si len vytlačila žiadosť, vypísala odfotila a poslala na mail pani z úradu, pod ktoru patrím, spolu z fotkou rodného listu malej a prehlaseni o bydlisku. Vsetky tlaciva nájdeš na nete. A ďalší mesiac mi prišli peniaze.
@mendynka ja som aj prídavky vybavovala cez mail. Určite sa to da treba sa s nimi dohodnúť povedať aká je situácia. Ja som tam tiež nemohla ísť, sama s dvomi malými deťmi , muz pozit, tak som povedala aká je situácia a poslala mi tlaciva do mailu ja som len vytlačila vypísala a poslala spat.
@mendynka pošli im to všetko poštou ja som to takto keď bola prvá vlna a keď niečo trebalo zavolala mi a dobehla som ale na chodbe má riešili už vtedy
Da sa spatne do 6mes vybavit