Dievčatá, prosím Vás. Vyzerá, že pôjdem PN kvôli operácii, no, zrejme budem PN dlhšie, manžel je v zahraničí a budem doma sama s 15- ročným a 1 ročným synom, s kt.treba chodiť po vyšetreniach. Je to možné aj počas PN? Nemá kto iný s nim ísť, tak ci s tým nebude problém, len cez vychádzky určite nestíham a neviem ci teda PN rafsej ihneď ukončiť. Keby náhodou prišla kontrola a som s malým u Dr. Ďakujem
@lucka_ke otázka znela inak. Na platenu pn nárok mam.
No pockaj autorka, lucka ti dobre pise... Takze nie si na rodicovskej dovolenke? Lebo to mas v nadpise. Pocas rodicovskej nemozes byt na PN aj ked si v tom case stale zamestnana.
počas PN máš dodržiavať liečebný režim a s dieťaťom by mal ísť na vyšetrenie niekto iný (je mi jasné, že nemá kto - to len ako odpoveď na tvoju otázku) ak by prišla kontrola tak toto by ti neuznali, len vyšetrenie tvoje u tvojich lekárov
@lucka_ke toto som chcela vedieť. Ci je nejaká výnimka, keď preukážem, že nemá kto iný. Nuž, nie je. 🤦♀️ďakujem
@lubkovaandrejka počas RP môžeš byť súčasne PN pokiaľ obnoví NP. 🙂
keď sa vrátiš do práce už nie si na rodičovskej dovolenke, ale pracuješ - si zamestnaná a poberáš rodičovský príspevok, nerýpem, len upresňujem
@lucka_ke pardon. Toto je presne, ale zrejme sa chápeme
boze dalsia vychytrala. gratulujem
pekne naplanovane.
@bublinka1426 tvoj komentár akoby ani nebol. 🤦♀️ operácia sa odkladala vzhľadom na tehu, s malým som bola dlhé mesiace v nemocnici, nemohla som. Ale, ak chceš byť spokojná, nemôžem ísť na PN,keďže sme často na vyšetreniach. Snáď budeš lepšie spávať. Želám ti krásny deň a plno slnka. 😘
preco sa nopytas lekarky? alebo rovno na socialke?
posielaj si pusinky inde. urcite si si riadne odmakala aby si mala naozaj narok na platenu PN.
lebo si zjavne mala aj cas pracovat.
výnimka je len na tvoje neodkladné vyšetrenie u lekára....nie vyšetrenie dieťaťa, to by ti neuznali....
manzel je na to aby mobol byt doma a popripade byt s chorymi detmi, ak ty si na PN. toboz po operacii. ako sa chces sama starat o dve deti? na to mas muza ci rodinu aby ti pomohli, toto stat nezaujima. a ak chces vediet ci vyninka ved rovno zajdi na socialku, tam to budes mat z prvej ruky. ale chapem asi sa bojis ako by to asi vyzeralo, ved mat peniaze zo zahranicia, rodicaku este aj z platenej PN...moze to vyzniet hocjako.
@bublinka1426 zjavne máš veľký problém. Chápem. Závisť je sviňa. Ale závidieť aj vážne zdravotné problémy? Si zlata. Určite máš krásny život. Btw, mam 8,5 roka v jednej firme na pozícii HR. Ak nerozumieš - googli, ak ti je však info malo, kľudne sa pýtaj, odpoviem. Nech ta neslaktrafi 🤦♀️
Ja som nepochopila. Ty pracujes? Ci si na rodicovskom?
Mna zaujima ako sa chces po operacii sama starat o seba + 2 deti a domacnost? Muz nech pride zo zahranicia na par tyzdnov a vezme si OCR na teba, nechapem co spekulujes s vychadzami a vynimkami. Raz si chora, tak dodrziavas liecebny rezim a starat o deti sa musi niekto iny.
Autorka, muž nech sa vráti k rodine a stará sa o ňu .
@iv007
@zmrzlinka2021 som rada ze aj niekto iny to vidi tak ako ja, lebo autorka si mysli ze jej zavidim,
a ked pracujes na HR mas pekne zdroje na Socialku, minimalne u nas robili kocky, co naozaj vela veci zistili pocas par rokov prace, a tak mali pekny prehlad. toboz sa cudujem, ze ty asi nemas taky prehlad, ci nemas skusenost inej maminy, ci nemas kontakt na Socky ci urad prace. kedze chapem ze praca HR dost casto smeruje na slovenske urady. to asi nebol tvoj pripad.
a ty sa pytas na MK. ale chapem, niekomu 8,5roka dava dovod na to aby sa obranoval. ja som rodila po 15 rokoch prace a PN som mo0hla anevyuzila, pretoze mi to pocas RD prislo naozaj divne a okrem ineho mala som dieta, ktore ma potrebovalo, aj chceli ist von ci nebojda ochorelo, a tak som musela s nim aj k doktorovi. a naozaj sa vtesnat do vychadzok je totalne out ot logic. takze neboj ja nepuknem.
len mne je luto ze naozaj existuju zeny co musia pri muzovi co robi v zahranici este takto kalkulovat zial na ukor slobody deti.
Si na rodičovskej, nepracujes realne si doma, tak načo chceš poberat PNku? Jasne, stačí si aktivovať NP a euricka navyse sa posypu, ze?
Inak veľmi zaujímavé ako sa chceš po operacii teda sama starať o deti? Ci to uz jedno? Ci ďalšia vychcana?
@lienka.7 ale ona to ma uz prespekulovane vlastne sme ju tu mali len utvrdit ze moze byt PN A SAMA PO OPERACII sa starat o dve deti, chodit s nimi k lekarom atd atd. pocas jej PN. a muzicek by zarabal krasne peniazky v rakusku ci nemecku, plus pridavky na deti...no niekto potrebuje splacat asi vysoku hypo.'
AUTOR
Dnes o 15:58
@lubkovaandrejka počas RP môžeš byť súčasne PN pokiaľ obnoví NP. 🙂
@ autorka, prajem hlavne zdravie. urcite nikomu neprajem chorobu. mozno len trocha sebareflexie.
@bublinka1426 viem, ďalšia vychcankyna, nic viac 👌 dúfam, že na tom HR jej povedali aj ze ma potom obmedzené vychádzky, či tu bude zase vypisovat že jej zla lekárka nechce dať...
A po ďalšie, ja by som takéto účelové obnovovanie PNiek brala ako čistú špekulácie a zneužívanie systému. Snáď aj k tomu sa SP raz "zobudi" a nebude vyplácať PNky na prilepšenie k rodicakom lenivým hnidam.
@lienka.7 nie aby bola stastna ze ma muza, a nie je slobodna matka. ved od toho je aj otec, aby pomahal.
@lienka.7 inac ona pracuje ako HR ....
@bublinka1426 ano viem, ale keď pracuje na HR a musí si toto tu potvrdzovať na fóre, tak asi nebude naostrejsia ceruzka v peracniku👌🙈
@lienka.7 👏
@bublinka1426 a zabudla si to je ďalšia zo skupiny "mamnatopredsanarok" tak preco to nevyužiť?
@lienka.7 ale to s tou ceruzkou je ake mile prirovnanie. to si memorujem.
@bublinka1426 to je myslím obľúbená hláška @viestta 🤣🤣🤣
Mne sa paci tiež 👌
@lienka.7 tak ano ona je tu jedna z tych co dava pekne vsetko na tanier. ale v mnohom ma pravdu.
ak si na rodičovskej a nepracuješ tak nemáš nárok na platenú PN, čiže si PN nedáš vystaviť a môžeš ísť kam chceš