Ahojte. Chcela by som sa opytat, ako je to aktualne v zakone. Stale je to tak, ze po skonceni materskej mozem ist na PN a zaroven poberat rodicovsky prispevok? Zaroven moja druha otazka: ak mi materska konci v sobotu, k lekarovi pojdem v pondelok alebo utorok a ten ma vypise na PN, musi ma vypisat od tej nedele alebo staci od pondelka/utorka? Alebo mam ist k lekarovi este pred skoncenim materskej a PN by mi dal odo dna skoncenia MD? Nechcem to pokaslat nejakou hlupostou, kvoli ktorej by som potom nemala narok na PN. Ked uz si to furt platim a v zivote som na ziadnej nebola...
Mozes ísť na PN aj poberať rodičovský do 7 dní od ukončenia materskej😉
Je na túto tému založená nejaká diskusia? Zaujímalo by ma viac info. Dakujem
@slniecko87 Staci sa spytat.
ahojko. kamoske sme to prave vybavovali.hned po materskej sla na pnku.a hned ju po 3tyzdnoch aj poslali na komisiu.tam bola,obhajila uraz,a o dva tyzdne ma opat komisiu. neviem s cim budes na pnke.ale bacha,asi striehnu ci to nie su ojeby ked ides hned na pnku. kamky sa hned pytali preco je na pnke,ked je na rodicaku 😏😏
ale odpoved je ano mozes ist na pn.a poberat pn,aj rodicak sucasne 😊
@dadka_bb Po 3tyzdnoch? No závisí hlavne od lekara a od toho akeho ma posudkoveho lekara. Po 3tyzdnoch nema co kto riesit-no ale iniciatívny blbec sa vzdy najde. Ja som bola na PN vyse polroka pocas RD s neobmedzenými vychadzkami s beznou diagnozou a nikto nic neriesil. Po skončení RD som bola este 3mesiace a to iste.
@evittam veru,mna tiez chceli dat po 3 mes.na komisiu az.vraj je to bezne.. a kamku svihli po 3tyzdnoch.a hned sa jej pytal preco je pn,ked ma rodicak. no presne, iniciativny blbec.a kamoska chudatko vyplasena. neviem no.budeme muset zmenit diagnozu.bo tento ortoped to neneha len tak 😂😂
ja som bola s rukou 3 mesiace. odporucila som to aj kamke a vidis,ju hned obracaju . rozmyslam,ci ju nehame na pn napriklad s migrenami,poporodnou depkou alebo neviem. treba jej peniazky 😢😢
@dadka_bb No dobrý nápad. Lepšie normálne diagnóza o ktorej píšeš.😉 Ja som bola s krcnou chrbticou ale len od obvodnej ako som pisala-ziadny problem. Akurát po 5.mesiacoch som zabehla k ortopédovi, ktorý diagnózu potvrdil (mam to z práce) a potom som asi necely mesiac chodila na rehabky.
ak bude cerpat dovo a nie rd, bude to ok
Ahojte zienky,vie mi niktora z vas dat blizsie info o pn po skonceni MD,co vsetko musim a kam ist vybavit?dakujem za sukromnu spravu
*poi
Baby treba dat pozor na tu komisiu. Ja som bola tiez na pn v ochrannej lehote po MD a mne volala dr ze ju obhanaju zo soc poistovne, chceli ma dat na komisiu, ale ja som to zrovna ukoncila. Dokonca sa stalo, ze som musela volat na pobocku lebo mi zle vyratali pn a tam ma pani normalne zdrbala a obvinila zo spekulanstva, ze pn je vlastne nahrada prijmu zo zamestnania a nie prilepsenie na RD. No hroza. Akoby to zo svojho davali, zo zakona je narok, tak su nastavene pravidla. Takze to uz viac kontroluju, diagnozy, atd. Samozrejme zavisi od pobocky
@miroslava21urcite kontroluju,no bohuzial rd je uboha suma,ja osobne mam aj zdravotne tazkosti a prilepsit si ked sa da,tak preco nie. Niakej pani zo soc sa ja nebojim,staci ju diplomaticky poslat niekam 😁....uz som tak spravila na urade prace ked som raz v zivote poberala podporu no akoby mi ju davali z vrecka pracovnicky..tak sa chovala,ale ked videla ze sa nedam tak bola mila 🙈....je to boj
@majoslava jasne, nech uteka k dr.po pnku.a tu odniest zamestnavatelovi .subezne si vybavte aj rodicak.a nenehajte sa odbit socialkou.aj mojej kamke volali ze nemoze pnkovat ak ide na rodicak. a ona je ten typ,ze sa zlakla a nehala to tak. NIE! na rodicak mate narok ci ste zamestnana,nezamestnana,cierna,biela,cervena do dovrsenia 3rokov dietata!...a na druhej strane na PNku predsa mate narok! je manzel prace neschopny?ma uraz ? MA uraz,neda sa mu pracovat, neda sa mu nastupit do prace! takze, MA NAROK NA PNKU. je to zo zakona predsa dane. treba si to vsugerovat,a byt na nich aj trosku tvrdy. oni na soc.poist . skusaju,motaju vas, ale zakony nepustia. zato ze oni tam maju salat to je ich bordel. Ad 1 , mam dieta , teda mam pravo poberat rodicak aj keby mi na hlave kvitli fialky (upsvar vyplati) Ad 2, do prace po materskej nenastupujem, lebo mam uraz, beriem si pnku. (plati socialka). ak mate znameho lekara, nech je na pnke aj polroka 😊 nie len dva tyzdne
ochranna lehota - 7 dni