Caute, no nedavno som tu pisala o tom ze som mala ukoncit pn a nastupit na matersku, ale kedze viem na 100% ze nanu nemam narok kedze mi neschvalili ani tehotensky prispevok, tak mi pani sestricka pn neukoncila. Tym padom som ani nedavala ziadost o materske a v pn pokracujem az do dna porodu. Stym ze vlastne si budem po narodeni ziadat o rodicovsky prispevok, viem ale ze k rodicovskemu prispevku budem potrebovat aj tlacivo o materskej ze nan nemam narok, lenze ked som nepodala ziadost a zbytocne by som ukoncila pn a nemala ziadny prijem az do porodu, tak neviem teraz ze ci mam ist na socpoistovnu a popytat sa na to, ze ci mi vystavia tlacivo o tom ze som si neziadala lebo nemam nato narok alebo ako to je? Ze ci mi to vystavia aj bez ziadosti? Toto som sa sa zabudla opytat v poradni. Dakujem za odpovede.
@katches69 už to netreba, časť tejto byrokracie odpadla a zjednodušilo sa to - keď po pôrode pôjdeš žiadať o rodičovský príspevok ÚPSVaR si sám vyžiada od SP info či si materské priznané mala alebo nie. Nezabudni potom podať aj žiadosť o prídavok na dieťa nech to vybavíš jedným vrzom. Rovnako už nebudeš žiadať ani o ten jednorazový príspevok pri narodení - aj to ti už príde v lehote automaticky.