PN a materská

erikabb
28. jan 2019

Ahojte, viem že je tu veľa podobných tém ale nenašla som odpoveď na moju otázku. Tak, prestavím Vám moju situáciu.

Odrobila som dostatočne dlhú dobu aby som dostávala materskú. Lenže zmluvu mám na dobu určitú a v mojej práci (je riziková) ma nemajú možnosť preradiť, takže som hneď vypísaná na PN. Ale čo sa stane keď mi zmluva skončí pred nástupom na materskú? V podstate som nezamestnaná a PN tým končí, mám sa teda hlásiť na úrade práce? Dostanem aj napriek tomu nejaké príspevky? Mám vôbec nárok na materskú dovolenku ak už nie som zamestnaná?

Ďakujem za odpovede. 😊

lucinika
28. jan 2019

Aký čas pred nástupom na MD ti konci pracovný pomer? Na tvojom mieste by som PN predĺžila až do dňa nástupu na MD. Ak to nie je možné, po ukončení PN sa musíš nahlásiť na úrade práce, budeš dostávať dávku v nezamestnanosti, avšak čo sa týka materskej... Ak si pracovala a potom bola iba na PN, bude sa ti počítať z tvojho pravdepodovneho zárobku t.j. z tvojej hrubej mzdy ktorú by si zarobila, ak budeš poberať dávku, materská sa bude počítať ako priemer z tvojej mzdy a dávky... Ale teraz som si není istá ci sa nám materská nebude počítať iba z príjmu za rok 2018 🙄🤔

anjelik985
28. jan 2019

dobry den,je to mozno mimo temy?ale poradi my niekto.Mali bude mat 19.5 tri roky,mala by som nastupit do práce,ale mam rizikove tohotenstvo,mozem ist na PN?

lucka2101
28. jan 2019

Ja som bola v tej situacii pred 6 rokmi. Zmluva mi skoncila pocas materskej. Prepustili ma a ak nemas vyrobene na podporu tak po materskej sa prihlas len na rodicak plus do zdravotky ze si na rodicaku a po rodicaku sa prihlasis na urad prace ako nezamestnana