Ahojte neviete ci za vas platí ZP štát pri rodičovskej dovolenke ? Alebo si to platíte samé ? Dakujem
dochodkove plati, len ak sa sama zahlasis v Socialnej poistovni, zdravotne automaticky
Ja si nič neplatím, platí to štát.
"fyzická osoba, ktorá poberá rodičovský príspevok"
"fyzická osoba, ktorá sa osobne celodenne a riadne stará o dieťa vo veku do šiestich rokov,"
cize pokym mas RP/do 3r, alebo aj dlhsie ak si na predlzenej rodicovskej dovolenke - max do 6r. ak nemas dieta v skolke ci inom zariadeni viac nez na 4 hod. denne, alebo pokym trva predlzena rodicovska zo zdrav. dovodov
Platí štát, ale za podmienky, že poberáš rodičovský príspevok. Neviaže sa to k rodičovskej dovolenke, ale k príspevku. Pretože za určitých okolností môžeš byť aj na rodičovskej dovolenke a nepoberať rodičovský príspevok - vtedy štát zdravotné poistenie za teba neplatí, ale musíš byť samoplatca.
@havana_frost nie je to pravda, bola som na neplatenej rodičovskej, resp som sa starala o dieťa mladšie 6 rokov, dcéra chodila na 4hod denne do škôlky a štát za mňa platil zdravotné i dôchodkové poistenie, bolo to minulý rok január-august vrátane
Presne ako hovori havana-frost . Odvody plati stat pokial poberas rodicovsky prispevok. Nasla som aj dake info ohladom toho kto plati a neplati odvody tu : http://studentskefinancie.sk/uzitocne/povinne-z...
urcite plati,ak si poberatel RP si poistenec statu..preco sa pytas?si dobrovolny poistenec?ak hej, treba do tvojej zdr.poistovne doniest z UPSVaR ,z oddelenie kde sa vybavuju rodicovske prispevky,ze si poberatelka RP a oni ta prekategorizuju..
ahoj, platí to za nás štát, a platí aj dochodkové poistenie. pa