Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku

janinah
9. dec 2021

nepodpíšem

ukulela
9. dec 2021

Nepodpisem tiez. A ty sa za svoj nazor hanbis?

dzina007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rumia
9. dec 2021

Nedá mi nereagovať na obsah petície - prečo by mamičky mali prísť o niečo na čo majú nárok lebo niekto tak rozhodol. Ja sa pýtam prečo by sa vám pracujúci ľudia mali na toto skladať. Malo toho bolo ? Rok a pol. Klik kariéra.sk, profesia.sk jooble.sk a mnoho ďalších stránok a hajde do práce. A nie že nedá sa lebo korona . Ponuky práce sú a také starosti že dieťa do škôlky nevzali, že babky strážiť nemohli, že škôlky mali chrípkové prázdniny. Že deti boli imrvere choré a nemal kto strážiť mali aj pred covidom a nikto sa o to nestaral a neposielal peniaze na účet. Tak čo čakáte že dokedy budú pečené holuby z neba padať ? Mám decko tak sa starám aj keby mám hajzle chodiť umývať. Áno chodila som aj to, keď bolo treba dať deťom do úst.

luccy89
9. dec 2021

Malo to byt casovo obmedzene a fakt nie, ze 4,5 rocne dieta a mama stale doma. Moj bude mat 3 teraz v decembri, od januara by som mala pracovat, skolku otvoria 10teho. Pracu som este nenasla. Takze fakt by sa to aspon do maja hodilo predlzit

dzina007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
parvinka0001
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka2602
9. dec 2021

Akože z čoho si usúdila, že máte na to nárok? Nárok máš na rodičak do 3 rokov prípadne do 6 a bodka. Už dávno ho mali zrušiť, alebo minimálne podmieniť evidenciou na UP a dolonžením, že dieťa nezobrali do škôlky. Čo je to za sprostosť platiť rodičak a matka si dieťa veselo nosí do škôlky a ona sedí ma zadku doma?? A práca je, vidím to v práci, ale ľudia zleniveli a vyhovuje im sedieť na zadku za to čo pošle štát. Tie výhovorky čo nám ľudia kecaju na výberových konaniach su neskutočne.

liana_k
10. dec 2021

Uz vazne nemate v sebe kuska hanby??? Natahovat ruku a ziadat, aby vam stat zivil decka??? Sa spamatajte uz vsetky!!! Hajde do roboty!!!

zajinkakoni
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
larisa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
10. dec 2021

@luccy89 ale to je tvoj problém ze si nenasla prácu este.. Pred xy rokmi to nikoho nezaujímalo, neviem preco teraz by malo.

vanda323
10. dec 2021

@parvinka0001 Pretože podľa mňa táto akože diskusia s petíciou je čistá provokácia

nelca0510
10. dec 2021

Nepodpíšem a hovorím konečne. 2 susedy na ulici to poberajú,lebo že veď majú nárok a nepôjdu do roboty keď majú 400 eur. Konečne. Dúfam,že mamičky sa dali aspoň zaočkovať, keď uz chcú pandemicky rodicak,keď si kvoli pandemmii nemôžu zohnať prácu a robia preto všetko možné.

trnavacka
10. dec 2021

@luccy89 tu v okoli - Senica, Galanta, Senec - tak veľa prace je a zúfalý nedostatok ľudí. Fakt pozri profesiu, veľa veľa ľudí hľadajú. A aj berú, nie sú to fake inzeráty.

elizabet173
10. dec 2021

nepodpíšem

markomonika
10. dec 2021

Neoodpisem.robota sa da najst.a nikde nie je napisane,ze robotu treba zacat hladat az ked ma dieta 3 roky.

ella_price
10. dec 2021

Nedávala si tu ty tú petíciu na stenu s tým športom, kde si mi ešte aj vymazala komentár, že či tieto petície vôbec niekomu pomohli? 🤣🤣

ella_price
10. dec 2021

Toto si sem odložím 😆😆😆

matenka
10. dec 2021

Nepodpisem, moja zlata, dieta do skolky a pracovat, urcite ti bude lepsie zarobit ako dostat ubohych 400 eur

marianeta
10. dec 2021

No mňa urve.. Toto musí byť vtip.. To vážne by sa niekto na toto znížil? Neverím!!! Vraj čo nám patrí a na čo máme nárok 😂. Patrí vám ísť akurát tak do roboty, a nie nárokovať si na niečo na čo poniektoré ešte ani nepravovali..

vanda323
10. dec 2021

Ja nechápem, veď chodiť so práce je aspoň pre mňa očista tela. Odreagovanie sa od deti......rozum mi zastavuje. Moja svokra do 6 rokov toto šialenstvo poberala

anjelicek26
10. dec 2021

Mala by si si v prvej rade uvedomit, ze "davky" a "prispevky" od statu chodia od pracujucich ludi, ze stat nie je nejaka institucia, ktora si vytahuje s päty peniaze, ale vytahuje ich s dani a odvodov tych, ktori kazde rano vstanu a do tej prace idu. Slovensko je uplny extrem v tom, ako "podporuje" necinnost matiek v produktivnom veku, bohuzial zeny bezne sest a viac rokov doma, pretoze ved peniazky chodia, o tomto pandemickom uz skoda debatovat, aka hlupost to je... bohuzial sa potom spamataju na konci zivota, ked neodpracovane roky, partner odijde a dojde 270e dochodok a uvedomia si, ze s toho sa zit neda... ale uz bude neskoro. O tom, ze absolutne chapem zamestnatvatela, co si takuto super truper motivovanu zamestnankynu na krk uviazat nechce... hladat co najviac vyhovoriek, ako sa pracovat neda a peniaze chodia dalej...

astonka
10. dec 2021

Som normálne odpadla, že máme na to nárok 😳 .

poleva
10. dec 2021

Tiez by som nepodpisala...myslim ze zbytocna tema toto

ejanjelik
10. dec 2021

Nepodpisem. Konecne to zrusia. Ja k dnesnemu dnu nemam vyplatene 7 mesiacov rodicaku, co manzel nepracoval v Rakusku a nikto mi to nezaplti. Pritom mi tvrdili, ze pokial bude na Sk na urade prace peniaze ni Sk vyplati. Je kopa mamiciek, ktore pracuju a dostavaju pandemicky

kaya111
10. dec 2021

@dzina007 keby na 4.5 ročné, poznám babu ktorá bola na predĺženom rodičovskom zo zdravotných dôvodov syna do 6. rokov. Chlapec chodí do 2. triedy ZŠ a ona poberá pandemicky rodičovský. Konečne to stopnú

tomikejt
10. dec 2021

Prosím? A skoro 2000 podpisov 🤦‍♀️

stanulienkat
10. dec 2021

Hajde do roboty

parvinka0001
10. dec 2021

@tomikejt je to stará petícia keď si pozrieš prvý podpis kedy