Na aké príspevky ma nárok slobodná matka ?
@cuculiatko88 nejake prispevky ked nema rodicak musia byt
Treba pýtať príspevky od otca dieťaťa.
Žiadne príspevky výživné od otca dieťaťa a do prace
@marshmallow
Rodicak dostane predsa každá.
@mondolina po skonceni rodicaku po tych 3 rokoch vtedy hadam na nieco ma narok ci?
@marshmallow na nič
@alexandra1509 prispevok na byvanie hmotna nudza
Kazdy pripad je individualny, treba vediet viac... prispevky zalezia na zaklade situacie, byvanie vyzivne, atd...ak byva napr s rodicmi su posudzovani vsetci clenovia v domacnosti atd...treaba ist na urad a popytat sa konkretnu situaciu
@marshmallow
Má nárok na prácu, na výživné a možno nejaké drobné od štátu.
Ja som slobodna matka,nedostala som ani dlhsiu MD,ani ine príspevky,je to na koho natrafíte na urade
Skôr sú tam výhody v zamestnaní - nemusí robiť nočné a pod.
Na dlhsiu matersku ak si osamela, a mas narok na vyzivne od otca dietata... a ak nemas vobec ziadny prijem tak mozno prispevok v nudzi plus prispevok na byvanie ale ak mas matersku ale. rodicak tak ti to nevyjde zrejme...a mas narok na pridavky a jednorazovy prispevok pri narodeni dietata...
ja som bola osamelá matka,čo je rozdiel ako slobodná matka, partner býval na opačnom konci mesta ako ja, ja mám svoj vlastný byt v ktorom bývam so svojou matkou, jej príjem do úvahy nebrali a dostala som príspevok na býbanie lebo som bola v hmotnej núdzi, partner nepracoval, myslím, že tam bolo ešte niečo na zdravotnú starostlivosť-dáke 2 eurá na mesiac(smiešne), a ešte voľačo dokopy 135 eúr cca, a 8,5 mesiaca som mala materské lebo som si predtým platila DNP,ale v roku 2012. myslím, že sa moc nemenilo odvtedy. ono to veľa závisí, ako žijete, či úplne oddelene, či ste manželia bez príjmu, či máte či nemáte majetok...
@marshmallow jedine ak máš vlastné bývanie a žiješ sama s dieťaťom ak byvas u rodičov alebo s niekým bere sa aj jeho príjem a príspevok na bývanie a hmotná núdza zalezi aj od toho koľko dostáva výživné na dieťa ak je to nad tu sumu máš smolu
Ďakujem baby
@mirka17
@fokuska nenapisali iba podla toho a toho paragrafi zakona nesplnam podmienky,ked som sa pytala osobne preco,zamestnankyna sa vyhovarala na veducu a ma ani neprijala,kaslala sim potom nato,mala sim ine starosti nez riesit to a naťahovať sa. Zakon je jedna vec,realita druha,chcela son tym povedar len ze posudzuje sa to individuálne aspon ja si to myslim
@marshmallow Mala výhody za socíku, dnes žiadne.
slobodna matka ma narok mat dlhsiu matersku ako matky ktore su vydate, pripadne ziju s partnerom, inak nic