Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Dieťa dovŕši 3 roky v novembri. Som zamestnaná, ale zamestnávateľ súhlasí s predĺžením rodičovskej, teda s neplateným voľnom počas krízy spôsobenej COVID-19. Potom by som si mala dočerpať dovolenku. Malá je prijatá do škôlky, zatiaľ chodí len na pol dňa. Čo treba vybaviť, nahlásiť ?
@zuzana111984
mohla by si požiadať zamestnávateľa o predĺženie rodičovskej- o neplatené voľno od 20.11.2020 až do.. trebars ukončenia krízovej situácie, prípadne podľa dohody. Od 20.11.2020 by si nemala žiadny príjem , spĺňala by si podmienky pre pandemický rodičovský. Zamestnávateľ však s tým musí súhlasiť - máš na to právo, ale nie nárok. Stačí sa dohodnúť, ich to vlastne nič nestojí.
@zuzana111984 len som dala žiadosť. On počítal s tým,že tam už nenastúpim, lebo počas rodičovskej sme sa sťahovali na druhú stranu republiky. Je mu jedno,či vyčerpám dovolenku teraz alebo o mesiac.
@zuzana111984 ahoj, môžeš urobiť tak ako ti radila
@zuzana111984
@zuzana111984 ako ti radila
@gabikula
@zuzana111984 tak sa predsa len dohodni na tom pandemickom rodičaku a potom budeš riešiť dovolenku a ostatné veci.
Držím prsty, nech ti výjde ako má
Dobrý deň, chcela by som požiadať o radu... 21.11. 2020 mi končí rodičovska dovolenka. Stále som zamestnaná ale musím dať výpoveď v práci,lebo malú nezobrali do skolky
1.otazka-budem mat nárok na pandemicky rodicovsky aj keď mam nárok na podporu?
2.otazka - chcela by som mať vyššiu podporu, že keď dám výpoveď dohodou a 2 dni dovolenky ALE nebude to mat vplyv na ten pandemicky rodicak? Ďakujem pekne za odpoveď
@zuzana111984 ahoj môžeš nap ako to dopadlo tebe teiz som taký prípad
@zuzana111984 ahoj aj mna by to zaujimalo tiez ma to o chvilu caka tak ci poziadat o neplat.volno alebo ako. dakujem
@zuzana111984 ahoj prosím ta co si zistila?
@zuzana111984 ja zoberiem 2 d dovolenku a vypaovad... Pôjdem na dávku v nezamestnanosti...
@zuzana111984 robím u súkromní ka nevyplatí mi ju
@zuzana111984 keď si vyčerpáš celú dovolenku, nebudeš mať max podporu.
Preto je lepšie si zobrať jeden, dva dni dovolenky a zbytok preplatiť a keď si nemala počas trvania rodičovskej dovolenky nejakú dohodu, tak ti výjde max podpora
@zuzana111984 ahoj ja som volala na dva úrady práce a v obidvoch mi povedali, že musím dať výpoveď, keď chcem čerpať pandemický rodičovský a dovolenku si kľudne vyčerpať mozem, že nestratim nárok naň. Tak dúfam ze to tak bude... Beriem teda 2 dni dovolenky, výpoveď dohodou a budem čakať co bude.
@dankanatyviki potom daj vedieťna to čaká o mesiac... A teda chceš ísť na pandemicky. najprv a potom budeš čerpať dávku v nezamestnanosti
Pokiaľ si zamestnaná tak nárok na pandemický rodičovský ti nevzniká. Tak ak chceš zostať doma tak dovolenka alebo neplatené voľno.