Pandemicky rodičovský príspevok - nástup do práce

dannisimo
8. júl 2021

Ahojte viete mi niekto poradiť ..?
Môj maličký bude mať 3 roky .9.7. som riadne zamestnaná na TPP pomer so svojím zamestnávateľom som sa v práci dohodla že môj nástup do práce plánujem v Septembri keď malý nastúpi do škôlky on to rešpektoval ale poslal ma na úrad aspoň na ten mesiac aby mi dali zatiaľ neplateny rodičovský príspevok vraj kedysi sa to dalo ale či sa to dá teraz to nevedia takže išla som v podstate na slepo.
Na úrade má odvrhli s tým že keď dovŕši syn 3 roky automaticky mi skončí rodičak čo s tým som počítala ale keď som sa opýtala príde mi domov niejaky papier o ukončení mi povedali že nie.
Chcem sa len opýtať ak nastupujem v septembri do práce mám nárok na pandemicky rodičak alebo ako mám ďalej postupovať ?
Pretože viem že núdzový stav ešte neskončil a pravdou je aj to že v septembri môže sa stať že zatvoria škôlky a potom čo o čo budem žiadať ??

Za všetky odpovede vopred ďakujem .

mint_blossom
8. júl 2021

@dannisimo Nie som odbornik, ale pokial si zamestnana, narok na pandemicky RP nemas. Mozes si vybavit podporu, pripadne pandemicku OCR.

dannisimo
autor
8. júl 2021

@mint_blossom aj keď môj nástup do práce je v septembri..a pri Tej pandemickej ocr sa niečo platí ?

dannisimo
autor
8. júl 2021

@mint_blossom a podpora sa rieši pri niejakych odpracovaných rokov nie ? Alebo ako to funguje?nikdy som také nič podobné. Neriešila

belllinka
8. júl 2021

@mint_blossom na podporu asi tiež nárok nemá, keďže je zamestnaná.

mint_blossom
8. júl 2021

@dannisimo ohladne pandemickej ocr sa informuj v soc. poist. mozno ti baby poradia nieco ine.

belllinka
8. júl 2021

@dannisimo riešiť to môžeš tak, ako iné matky uplynulé roky - súkromné škôlky, babky, opatrovateľky a nastúpiť do roboty, keď tvoje dieťa dovŕši 3 roky
A pandemická očr ešte vôbec funguje, keď sú otvorené škôlky?

mint_blossom
8. júl 2021

@belllinka mal by, viac v soc. poist.

c_est_la_vie
8. júl 2021

..."poslali ma na urad aby mi dali neplateny rodičovský príspevok..."
Neplateny.
Môžeš zostať o mesiac dlhšie doma ako osoba starajuca sa o dieťa staršie 3 r, no nemáš nárok na RP. Môžeš nastúpiť a čerpať neplatené voľno. Ale sakramentsky by som si dala pozor na to, že ťa pošlú na úrad. Na to treba podpísať ukončenie PP. A stratis všetky výhody zamestnanca ( nikto ich neprinúti prijať ťa späť, v prípade výpovede budeš mat menšie odstupné atď.).

lucka_ke
8. júl 2021

máš nárok na pandemickú OČR, normálne sa vrátiš do práce aby sa ti obnovilo nemocenské poistenie a nastúpiš na pandemickú OČR až do septembra kedy ti dieťa pôjde do škôlky

mirkaknm
9. júl 2021

Ahojte prepacte ze sa tu miesam. Vedeli by ste mi mozno poradit? Tiez dcerka bude mat 12.8. 3 roky, cize 13.8.by som sa mala vratit do prace, do skolky nam ju neprijali. Ale v praci nemaju pre mna volne miesto. Mam teda narok na pandemicku OCR?
Budem mat potom aj narok na podporu v nezamestnanosti ked mi skonci tato pandemicka OCR?

Dakujem

darkswan
12. júl 2021

inak vie mi tak niekto vysvetlit, ze preco je pandemicky rp?roky musia matky prekryt obdobie do septembra, o pandemii tu na sk nechyrujeme, vsetko pootvarane...

lucka_ke
13. júl 2021

@mirkaknm prečítaj si príspevok nad tvojím u teba je to presne rovnaké

dannisimo
autor
27. aug 2021

@dannisimo Ahojte tak som tu už späť s mojím novým príspevkom 🙂 .
Prednedávnom ste spolu somnou všetci riešili dilemu rodičovský príspevok.
Teraz chcem sa podeliť o ďalšie informácie s vami.
Po skončení mojej pracovnej zmluvy v júli 2021,som sa išla ako normálna občanka zaradiť do evidencie uchádzačov o zamestnanie,kde po týždni mi prišlo právoplatné rozhodnutie o zaradení.To bolo všetko fajn 🙂 no keďže úrad práce a soc.veci už sú prepojený so sociálnou poisťovňou automaticky mi poslali žiadosť o podporu v nezamestnanosti,inak je to fajn aspoň v dnešnej dobe nemusíte stáť v tých dlhých radoch ;).
Bohužiaľ od nich mi ešte rozbor neprišlo čiže ani neviem na čom som, v auguste na môj účet posledný krát pipol rodičovský príspevok,ďalej som bez príjmu.
S mojím zamestnávateľom sme sa dohodli na spolupráci v Septembri tohoto roku,kde mi naša účtovníčka spracuje novú zmluvu s novou s.r.o-čkou.
Oni počítajú s mojím nástupom do práce a ja taktiež lebo dnes sedieť doma bez príjmu je ťažké ale či sa to uskutoční to naozaj je len vo hviezdach.
Som pripravená na hocičo či pôjdem do zamestnania a či ostanem doma s malým ak zatvoria škôlky.

danielita18
30. aug 2021

@dannisimo nie,narok na pandemicky je len vtedy pokial nemas zamestnanie

dannisimo
autor
30. aug 2021

@danielita18 momentálne som nezamestnaná.vyssie je to aj napísané. Zmluvu mám mať až v septembri ale či sa uskutoční to neviem

lucka_ke
30. aug 2021

ak si si podala žiadosť o podporu tak ti ju priznajú a pandemický RP mať nemôžeš

danielita18
30. aug 2021

@dannisimo ale ak si poziadala o podporu tak nemas narok

dannisimo
autor
31. aug 2021

@danielita18 áno chápem .

dannisimo
autor
1. sep 2021

@dannisimo Inak sa dá aj momentálne vybaviť hmotnú núdzu s úradu ?Ak partner pracuje na dohodu ?