Ahojte.chcem sa spýtať, na jar v apríli mi skončil rodičovský,išla som automaticky na úrad,kde som vedená ako nezamestnana. Poslali mi papier vtedy,že môžem poberať predĺžený rodičovský kvôli covid,avšak poslali na adresu trvalého pobytu,kde som sa dostala asi po mesiaci,keďže sme sa sťahovali,tak som termín ohlasky nestihla a už som teda zostala v evidencii nezamestnaných. 6mesiacov podpory skončilo v októbri. Môžem žiadať o predĺžený pandemicky rodičovský?
Už nie. Nárok na RP ti zanikol, medzi tým si mala príjem - dávku v nezamestnanosti, nie je čo predĺžiť.
@petka35 ale keď si to tak zoberieš, tak najlepšie na tom sú tie čo nepracovali vôbec, keďže môžu pomerať od marca až do neviem kedy ....... to je riadna hlúposť podľa mňa... ty čo si pracovala, tak sa môžeš ísť pásť..... Vivat celé toto!!!! Takto tento štát podopruje pracujúcich....
...tak ale vsak mohla si ostat na tom pandemickom rodicovskom a na podporu ist az po jeho skonceni. na druhej strane urcite viac penazi dostanes z podpory ako z toho rodicaku, ved to zas nie su neiem ake peniaze ale jasne, lepsie ako nic. Narok asi nebudes uz teraz mat, ale vsak skus zavolat a prezistit.
@marryen pracovala som 20 rokov s výnimkou dvoch materských-dve deti, ale tak som už nejak zvyknutá na takéto veci
@matapo no nemohla práve kvôli tomu, že som sa automaticky nahlásila na podporu po skončení rodičovského, v tom čase sa nevedelo nič ešte o tom predlžení rodičáku a keď som sa dostala k papierom, tak už bolo neskoro, bol tam nejaký dátum. ale nevadí, však poberala som podporu tak to je zajedno, len teraz kvoli tomu už na predlžený asi nárok nemám, skúsim tam pondelok zavolať, uvidím
@marryen prečo by to mala by blbost,mna to zachranilo,malu mi nezobrali do skolky,v januari dovrsila 3 roky a ja som nemala narok na ziadne peniaze a bola by som bez koruny,takto mám aspon isty prijem,to uz aj toto ludia závidia,ved konecne ma narok nanpeniaze aj matka,ktora vinou štatu nema dieta v skolke a nemoze si najst pracu
toto by aj mna zaujimalo...