Pandemický rodičovský a škôlka

22. aug 2021

Dobrý deň, rodičovský príspevok mi končí v novembri, chcem sa spýtať, ak by som si nenašla prácu, skúsim
požiadať o pandemicky rodičovský príspevok,ale v máji
sme dieťa prihlásili do škôlky od septembra, ale reálne tam nastúpi až budúci rok, je len vedené zatiaľ .. musím ju najprv odhlásiť zo škôlky a následne v novembri žiadať o ten príspevok? len ak dovtedy nenájdem prácu,tak keby náhodou..sa pýtam.. ďakujem za rozumnú odpoveď

loginexistuje
22. aug 2021

skola nevadi pri poberani pandemickeho RP je len otazka dokedy ho bude stat vyplacat ale tak to nikto nevie

danieladeley
22. aug 2021

skolka s tym nic nema, moze chodit do skolky a ty poberat pandemicky

rik01lulaka
22. aug 2021

O pandemicky rodičovský príspevok nežiadaš...ten sa v prípade ak nebude zrušený bude automaticky s tým, že prídu domov usmernenia dáke 🤷 tak povedali mne...
Mňa by len zaujímalo či dieťa môže chodiť na celý deň a či ja môžem byť doma alebo sa musím evidovať ako nezamestnaná na úrade práce ( nie nie som z tých čo chcú silou mocou zostať doma...)

lucianne
22. aug 2021

@rik01lulaka ahoj dieťa môže chodiť na celý deň a treba sa evidovať na úrade prácelebo musíš byť vedená ako nezamestnana

mogaa
22. aug 2021

skôr je reálnejšia otázka, či pandemický ešte v novembri bude....pokiaľ ho zatiaľ nezrušia, tak dieťa môže kludne chodiť do škôlky.....je to síce postavené na hlavu, ale je to tak....

rik01lulaka
22. aug 2021

@lucianne ďakujem za odpoveď...

najjulinka
7. nov 2021

Ešte je pandemicky rodičovsky? Obnovujem otázku. 🙂 Takže ak manželovi skončil prac.pomer, tak sa ma zaregistrovať ako nezamestnaný a automaticky mu bude dalej vyplacany RP, ked som dobre pochopila.

loginexistuje
7. nov 2021

pandemcky este je ale treba viac info kedy mu skoncil pracovny pomer a kedy mu skoncil narok na RP

najjulinka
7. nov 2021

@loginexistuje prac pomer mu skončil 31.12.2018. Hned nastupil od 1.1.2019 na matersku. S tým, že dokedy ma narok na rodičak je otazne, kedže mame z uradu rozne info. A už nas zle informovali neraz. Odhadujem, že narok mu konči v januári 2022 (podla toho čo som ja googlila)

ninyart
11. nov 2021

Ahojte. Mala dovrsi 14.11.2021 tri roky a k 15.11.2021 som dostala v praci vypoved. Mam narok na pandemicky rodicak, hoc mi vznikol narok na podporu v nezamestnanosti? Rada by som si podporu cerpala neskor a bola zatial na pandemickom rodicaku, len neviem, ci je to mozne a nevylucuju sa tieto 2 veci navzajom. Dakujem 🙂

loginexistuje
11. nov 2021

@ninyart nemas narok lebo v case dovrsenia troch rokov si bola zamestnana a mala prijem treba ist na podporu

ninyart
11. nov 2021

@loginexistuje cize vypoved by som musela dostat k 14.11.2021, aby mi narok na pandemicky rodicak vznikol?

loginexistuje
11. nov 2021

@ninyart pred skoncenim RD ale aj tak upozornujem ze sa vyjadril Krajniak ze to bude posidzovane ako ucelove a nasledne davky v nezamestnanosti po poberani RP budu preskumavane

ale teda davaju aj na UP taku tadu ze musi sa skoncit pracovny pomer pred skoncenim RD tj dovrsenim troch rokov veku dietata

ninyart
11. nov 2021

@loginexistuje dakujem, uz rozumiem. Len som nevedela o tej podmienke, ze to musi byt pred 3. rokom dietata. Len co potom tie mamicky, co o pracu pridu po tejto lehote a nemaju narok ani na davku v nezamestnanosti. Cele je to na hlavu postavene.

misickajakubko
16. nov 2021

@ninyart presne riešim toto isté, mne končí RD 27.11. A tiez ma caka ukocenie PP.

ivanka0603
16. nov 2021

@misickajakubko ak ti dieťa nechodí do škôlky, môžeš požiadať o pandemicku očr

misickajakubko
16. nov 2021

@ivanka0603 tiež som si to myslela, no počúvam, ze ocr daju, len ak je skolka zavreta, alebo je dieta chore

ninyart
16. nov 2021

@misickajakubko ja idem piatok na úrad žiadať o dávku v nezamestnanosti a zároveň o pandemicky rodicak. Tak ma nasmerovali a buď budem čerpať jedno alebo druhé. Že sami nevedia aké budú podmienky na december, že sa to ma zas meniť vraj na poslednú chvíľu.

misickajakubko
16. nov 2021

@ninyart cize na úrad práce sa treba zaevidovať a o davku poziadať, a uvidí sa......riadny chaos, ked oni sami nevedia co bude.. Môžte mi dať vedieť ako nakoniec dopadnete?

misickajakubko
16. nov 2021

@ninyart a ku ktoremu dňu ste teda mala výpoveď?

ivanka0603
17. nov 2021

@misickajakubko to už neviem, ja mám papier, že mi ho nezobrali do škôlky, nastúpi až v septembri. Lenže v januári bude mať 3 roky a nemám ho kam dať. Tak mi poradili, že mám zostať na tej pandemickej očr.

bublinka1426
17. nov 2021

@ninyart ak mas narok na podporu nemas narok na PR,.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninyart
17. nov 2021

@bublinka1426 to ja viem, že sa nedá čerpať obidve súvisle. Ale je možné čerpať jeden mesiac podporu, tu mi pozastavia a od ďalšieho mesiaca PR. Ten keď vláda zruší, tak docerpam podporu. Takto ma nasmerovali na SP a to isté povedali aj na ÚP.

ninyart
17. nov 2021

@misickajakubko k 15.11.

bublinka1426
17. nov 2021

@ninyart to ti kto povedal. nam bolo povedane ak mas narok na podporu nemas mat co narok na PR

bublinka1426
17. nov 2021

@ninyart vazne? tak mozeme potom vsetci na podpore co sme boli podat reklamacie.

ninyart
17. nov 2021

@bublinka1426 interpretujem to čo mi povedali. Ak to tak je, tak sa treba ísť sťažovať na kompetentný úrad, nie tu mne 🤷

misickajakubko
17. nov 2021

@ivanka0603 mne dovrsi 3 roky o tyzden, tiez nejde do skolky, az od septembra, tak snad ta ocr vyjde. A evidovali ste sa na urade prace? Alebo az po skonceni ocr?

misickajakubko
17. nov 2021

@misickajakubko vlaste, ty az v januari.