Dobrý deň, rodičovský príspevok mi končí v novembri, chcem sa spýtať, ak by som si nenašla prácu, skúsim
požiadať o pandemicky rodičovský príspevok,ale v máji
sme dieťa prihlásili do škôlky od septembra, ale reálne tam nastúpi až budúci rok, je len vedené zatiaľ .. musím ju najprv odhlásiť zo škôlky a následne v novembri žiadať o ten príspevok? len ak dovtedy nenájdem prácu,tak keby náhodou..sa pýtam.. ďakujem za rozumnú odpoveď
skolka s tym nic nema, moze chodit do skolky a ty poberat pandemicky
O pandemicky rodičovský príspevok nežiadaš...ten sa v prípade ak nebude zrušený bude automaticky s tým, že prídu domov usmernenia dáke 🤷 tak povedali mne...
Mňa by len zaujímalo či dieťa môže chodiť na celý deň a či ja môžem byť doma alebo sa musím evidovať ako nezamestnaná na úrade práce ( nie nie som z tých čo chcú silou mocou zostať doma...)
@rik01lulaka ahoj dieťa môže chodiť na celý deň a treba sa evidovať na úrade prácelebo musíš byť vedená ako nezamestnana
skôr je reálnejšia otázka, či pandemický ešte v novembri bude....pokiaľ ho zatiaľ nezrušia, tak dieťa môže kludne chodiť do škôlky.....je to síce postavené na hlavu, ale je to tak....
@lucianne ďakujem za odpoveď...
Ešte je pandemicky rodičovsky? Obnovujem otázku. 🙂 Takže ak manželovi skončil prac.pomer, tak sa ma zaregistrovať ako nezamestnaný a automaticky mu bude dalej vyplacany RP, ked som dobre pochopila.
pandemcky este je ale treba viac info kedy mu skoncil pracovny pomer a kedy mu skoncil narok na RP
@loginexistuje prac pomer mu skončil 31.12.2018. Hned nastupil od 1.1.2019 na matersku. S tým, že dokedy ma narok na rodičak je otazne, kedže mame z uradu rozne info. A už nas zle informovali neraz. Odhadujem, že narok mu konči v januári 2022 (podla toho čo som ja googlila)
Ahojte. Mala dovrsi 14.11.2021 tri roky a k 15.11.2021 som dostala v praci vypoved. Mam narok na pandemicky rodicak, hoc mi vznikol narok na podporu v nezamestnanosti? Rada by som si podporu cerpala neskor a bola zatial na pandemickom rodicaku, len neviem, ci je to mozne a nevylucuju sa tieto 2 veci navzajom. Dakujem 🙂
@ninyart nemas narok lebo v case dovrsenia troch rokov si bola zamestnana a mala prijem treba ist na podporu
@loginexistuje cize vypoved by som musela dostat k 14.11.2021, aby mi narok na pandemicky rodicak vznikol?
@ninyart pred skoncenim RD ale aj tak upozornujem ze sa vyjadril Krajniak ze to bude posidzovane ako ucelove a nasledne davky v nezamestnanosti po poberani RP budu preskumavane
ale teda davaju aj na UP taku tadu ze musi sa skoncit pracovny pomer pred skoncenim RD tj dovrsenim troch rokov veku dietata
@loginexistuje dakujem, uz rozumiem. Len som nevedela o tej podmienke, ze to musi byt pred 3. rokom dietata. Len co potom tie mamicky, co o pracu pridu po tejto lehote a nemaju narok ani na davku v nezamestnanosti. Cele je to na hlavu postavene.
@ninyart presne riešim toto isté, mne končí RD 27.11. A tiez ma caka ukocenie PP.
@misickajakubko ak ti dieťa nechodí do škôlky, môžeš požiadať o pandemicku očr
@ivanka0603 tiež som si to myslela, no počúvam, ze ocr daju, len ak je skolka zavreta, alebo je dieta chore
@misickajakubko ja idem piatok na úrad žiadať o dávku v nezamestnanosti a zároveň o pandemicky rodicak. Tak ma nasmerovali a buď budem čerpať jedno alebo druhé. Že sami nevedia aké budú podmienky na december, že sa to ma zas meniť vraj na poslednú chvíľu.
@ninyart cize na úrad práce sa treba zaevidovať a o davku poziadať, a uvidí sa......riadny chaos, ked oni sami nevedia co bude.. Môžte mi dať vedieť ako nakoniec dopadnete?
@ninyart a ku ktoremu dňu ste teda mala výpoveď?
@misickajakubko to už neviem, ja mám papier, že mi ho nezobrali do škôlky, nastúpi až v septembri. Lenže v januári bude mať 3 roky a nemám ho kam dať. Tak mi poradili, že mám zostať na tej pandemickej očr.
@ninyart ak mas narok na podporu nemas narok na PR,.
@bublinka1426 to ja viem, že sa nedá čerpať obidve súvisle. Ale je možné čerpať jeden mesiac podporu, tu mi pozastavia a od ďalšieho mesiaca PR. Ten keď vláda zruší, tak docerpam podporu. Takto ma nasmerovali na SP a to isté povedali aj na ÚP.
@misickajakubko k 15.11.
@ninyart to ti kto povedal. nam bolo povedane ak mas narok na podporu nemas mat co narok na PR
@ninyart vazne? tak mozeme potom vsetci na podpore co sme boli podat reklamacie.
@bublinka1426 interpretujem to čo mi povedali. Ak to tak je, tak sa treba ísť sťažovať na kompetentný úrad, nie tu mne 🤷
@ivanka0603 mne dovrsi 3 roky o tyzden, tiez nejde do skolky, az od septembra, tak snad ta ocr vyjde. A evidovali ste sa na urade prace? Alebo az po skonceni ocr?
@misickajakubko vlaste, ty az v januari.
skola nevadi pri poberani pandemickeho RP je len otazka dokedy ho bude stat vyplacat ale tak to nikto nevie