Prosím o radu --- ako je to s pandemickým rodičovským príspevkom? Ako žiadať, a kde nájdem papiere ktoré treba podať na UPSVAR? Dcera bude mať 4.7. 3 roky a ja som nezamestnaná, avšak rodičovský ostal po prechode manžela z materskej napísaný kôli jeho výške na neho...ako mám postupovať? Ďakujem
@petamich Ďakujem
nemáš nárok, jedine možno na podporu ale to musíš popísať viac svoju situáciu
Do 2. rokov som bola s malou na rodičáku ja potom manžel na MD - ostal poberať RP, ja som bola zamestnaná, v 4/2021 som ukončila PP, som evidovaná na UPSVAR.
tak podporu už máš určite zistenú od apríla...
Áno ta mi nevznikla ....že by som si požiadala o RP ešte pred dovršením 3 . roku len neviem či to ide prepísať z manžela na mňa a či by vznikol nárok na tú pandemickú....
neviem ako by sa k tomu postavili úradníčky na úrade práce, ale teoreticky skúsiť môžeš, mužov RP ukončiť ku 30.6., od 1.7. sa nahlásiš ty a potom by si pokračovala v pandemickom ak ho vláda nezruší, ale fakt neviem či by to prešlo takto vzhľadom na krátky čas do 3. narodenín
Ďakujem, pôjdem to pravdepodobne vyskúšať, takto ako si mi napísala...
@lucka_ke
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/mam-narok-na-pandemicky-rodicovsky-prispevok-2/ je tu k tomu cela tema a podobna situacia ako vasa