Pandemická OČR - potvrdenie u lekára

sveronika94
14. dec 2020

Zdravím vás, tí rodičia čo si vybavovali pandemicke očr, čo ste hľadali do kategórie, že na ňu máte nárok. Prosím vás, keď ste ju šli potvrdiť k detskému lekárovi, nemal / la ju problém potvrdiť? Čo vám hovoril /la lekár pri podpisovaní? Nemuseli zastávať nejaké vynyslené diagnózy? Môj syn 4 ročný chodí do škôlky, avšak dcéru zachvilu 3 ročnú mi nezobrali a som s ňou doma. Nemôžem ísť ani do práce teda sa o ňu starám celý deň. Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elanor
14. dec 2020

Ked nechodis do prace na OCr narok nemas. A na pandemicku uz vobec nie. A ked uz pandemicka sa cez lekara ani neriesi.
A nebudes mat skor narok na pandemicky rodicak? To si skor zisti...

elanor
14. dec 2020

Ked nechodis do prace na OCr narok nemas. A na pandemicku uz vobec nie. A ked uz pandemicka sa cez lekara ani neriesi.
A nebudes mat skor narok na pandemicky rodicak? To si skor zisti...

mogaa
14. dec 2020

@sveronika94 si zamestnaná, či si po RD bez práce a bez nároku na podporu? napríš presnú situáciu, aby ti kočky napísali či máš nárok na pademický rodičovský príspevok....pandemická OČR je lenv prípade ak si zamestnaná a škola/kôlka je z pandemických príčin zavretá - trvá zhruba 10dní.....už to nie je ako pri 1vlne že na pandemickej OČR ostávaš lebo sa bojíš dať dieťa do školy či škôlky.....

lubka73
14. dec 2020

@mogaa a toto na nu neplati ?
U detí, ktoré ešte nenavštevujú materskú školu, a u blízkych príbuzných, ktorým je poskytovaná starostlivosť v zariadeniach sociálnych služieb, zostáva situácia nezmenená, t. j nárok na pandemické ošetrovné majú oprávnené osoby naďalej aj v prípade, ak sa rozhodnú nedať dieťa alebo blízkeho príbuzného do zariadenia z obavy pred koronavírusom.

nika5592
14. dec 2020

Dobrý večer.Ja som s 10r dcérou na pand.ocr. Platí mi ocr aj počas zimných prázdnin? Ktoré dali už o niečo skôr od 21.13 Dakujem

mogaa
14. dec 2020

@lubka73 záleží či PP trvá alebo kedy sa skončil.....podmienkou na čerpanie OČR je pracovný pomer alebo byť tých 7dní od skončenia PP....ak je nezamestnaná z čoho jej budú rátať OČR?

lubka73
14. dec 2020

@mogaa hej jasne som myslela ze je zamestnana/teda ze jej trva PP ked pise ze nemoze ist do prace, no uvidime ci doplni info

elanor
14. dec 2020

@nika5592 pandemicku nie, ale ak by bola chora, a ty bys nemohla preto do prace, lebo by si sa starala o chore dieta, tak normalnu klasicku OCR ano

katarinka289
28. jan 2021

Pandemicku ocr lekar nepotvrdzuje.Mna by zaujimalo,kto na nu teraz ma narok,kedze skolky a skolske kluby maju brat deti rodicov nie len z kritickej infraštruktúry,ale aj tych,ktori nemozu pracovat z domu.To by vsetky deti mohli nastupit.Doma by zostali len deti nezamestnanych a na materskej