Oznámenie o nástupe na rodičovskú dovolenku

martina374
22. mar 2015

Ahojte, chcela by som sa spýtať ako oznámiť zamestnávateľovi, že prechádzam z materskej dovolenky na rodičovskú dovolenku? Viem že listom ale ako to tam napísať, čo len jednou vetou že oznamujem vám že dňa XY nastupujem na rodičovskú dovolenku?? A má to byť oznámenie alebo žiadost? Vdaka za pomoc.

liz_lemon
22. mar 2015

@martina374 má to byť žiadosť, lebo ty ho musíš požiadať, a on ti ju musí schváliť
napíš tam, že žiadaš o RD od 00.00.2000 do 00.00.2000

bonaqa2013
22. mar 2015

@martina374 ja som o Rd ani nežiadala. Žiadala som o predĺženú RD zo zdravotných dôvodov dieťaťa.

liz_lemon
23. mar 2015

@bonaqa2013 ale to je tvoja povinnost vyplyvajuca zo ZP, niektori zamestnavatelia aj prepustili zeny, ked nepoziadali o RD

evittam
23. mar 2015

Ja som neziadala,mame na to narok,ale treba to oznamit. Pocas MD a RD zamestnavatel bez vaznych dôvodov prepustit nemôze.Treba napisat list-oznamenie: dna xy mi skoncila MD a dnom xy nastupujem na RD.

liebling98
23. mar 2015

@martina374 ako píše @liz_lemon, musíš požiadať o nástup na RD. V žiadosti napíšeš presne od akého do akého dátumu si na MD a napíšeš, že hneď na druhý deň (dátum) žiadaš o nástup na RD. Niektoré ženy si totiž medzi MD a RD čerpajú riadnu dovolenku z práce. Tak aby si to mala ošetrené a nechýbali Ti tam žiadne dni (kvôli sociálke, zdrav poisťovni a pod).
Ale je fakt, že niektorí zamestnávatelia to nevyžadujú.

bonaqa2013
23. mar 2015

@liz_lemon no super, tak ani neviem či som ešte zamestnaná...

liz_lemon
23. mar 2015

@bonaqa2013 zalezi, ake mas zamestnavatela, niektori to ani neriesia (mozno tiez nevedia, ze je to povinnost vyplyvaju ca zo ZP), ale niektori to hnusne vyuziju, ked sa chce zena vratit po RD, a miesto vypovede pre nadbytocnost (vznika narok na odstupne), daju vypoved z dovodu porusenia pracovnej discipliny

bonaqa2013
23. mar 2015

@liz_lemon hovadá. Kto chce psa biť, palicu si nájde....

liz_lemon
23. mar 2015

@bonaqa2013 zial je to tak

martina374
autor
23. mar 2015

@liz_lemon no a ked je zena na materskej moze dat zamestnavatel vypoved z dovodu ze sa zrusilo moje pracovne miesto?

liz_lemon
23. mar 2015

@martina374 moze sa aj to stat, ale ja hovorim o pripade, ked k tomu doslo po skonceni RD