Oznámenie o nástupe na materskú - policajtka

paulicka
6. aug 2013

Ahojte žienky, nájde sa tu nejaká dobrá duša (osoba pracujúca v štátnej službe, policajtka), ktorá nastupuje na materskú dovolenku? Potrebovala by som vedieť, či oznamovala nadriadenému nástup na MD písomne. Ak áno, viete mi napísať znenie toho listu? Ďakujem 🙂

barborka30
6. aug 2013

@paulicka policajtka síce nie som, ale takéto podobné som dávala ja: http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/zamestnanie/p... 🙂
V štátnej správe je fajn oznámiť aj písomne.

kacenka78
6. aug 2013

Urcite pisomne, potrebuju ti vydat rozkaz, ale nemam doma vzor..

cuculik1
6. aug 2013

@paulicka ved si zavolaj na personalne, ak bude treba, urcite ti nejaky vzor aj poskytnu, rozkaz viem, ze sa nasledne vydava, ak sa k tomu dopracujes, mozes mi to preposlat do IP, tiez ma to bude na jesen cakat ...

livka299
6. aug 2013

Ja som posielala už tri krát 😀 Už ti fakt nenapíšem ako, ale určite v krátkosti, jednoducho dvoma vetami. A ešte máš rozdiel či na MD alebo na RD lebo to musíš zvlášť oznamovať kvôli tomu, že do dňa kedy nastúpiš na RD musís odovzdať SP.

mirellka
6. aug 2013

baby to oznámenie sa musí písať vždy ? nestačí keď som oznámila osobne termín nástupu a následne dosniesla žiadosť o materské ???? 😕 😕 😕

paulicka
autor
7. aug 2013

@barborka30 super, určite to napíšem podľa toho linku, čo si mi poslala 🙂 len tie paragrafy tam radšej nebudem dávať, pre prípad, že by to pre nás neplatilo 🙂 ďakujem.

paulicka
autor
7. aug 2013

@mirellka nemusíš to oznamovať písomne. Ak máš dobrého šéfa, dôveruješ mu, tak to stačí oznámiť osobne. Ja to pre istotu dám aj písomne 🙂

cuculik1
7. aug 2013

Baby este otazocka....viem, ze niekedy davno pocas plynutia materskej a rod. Sa to policajtkam zapocitavalo do vysluhovych rokov... ako je to teraz?

cuculik1
7. aug 2013

@livka299 vidis novinka pre mna...nevedela som, ze nastupom na rod. Sa odovzdava sluzobak...

paulicka
autor
7. aug 2013

@cuculik1 započítava sa iba materská dovolenka. Rodičovská nie. Ak by sa rátala aj rodičovská, rodím ako jabloň 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborka30
7. aug 2013

@paulicka tými paragrafmi si tiež nie som istá. Ja tiež pracujem v štátnej správe, len nie v PZ, tak možno u vás sú ešte trochu iné pravidlá (rozkaz a pod.), toto už neovládam 🙂
Ale je dobré oznámiť písomne, hlavne kvôli ochrannej lehote a pod.

kacenka78
7. aug 2013

@cuculik1 ja som sluzobak neodovzdavala :-P

raszuz
10. aug 2013

@paulicka u nás vojačiek je to asi podobne ako u vás, skočila som za šéfom, potom som si dala príspevok do rozkazu povolenie nosiť civilný odev a potom neskôr príspevok odkedy dokedy nastupujem na MD a odovzdala papier na vyplácanie materského (nás nevypláca sociálka, ale VÚSZ), neviem Ti však poradiť ako to je s nástupom na RD, lebo ja som išla po MD do práce, ale predpokladám, že sa to tiež písomne oznamuje, služobák sa neodovzdáva určite a k zápočtom odslúžených rokov sa ráta aj rodičovská

raszuz
10. aug 2013

@paulicka podľa § 58 zákona 328/2002 mi vychádza, že sa rodičovská započítava

(3) Do doby trvania služobného pomeru podľa odsekov 1 a 2 sa nezapočítavajú

a) u policajta okrem hasiča doby prerušenia výkonu funkcie, doby dočasného pozbavenia výkonu štátnej služby, ak mu nebol doplatený rozdiel, o ktorý bol jeho služobný plat skrátený, doby výkonu väzby, ak trestné stíhanie nebolo zastavené alebo sa neskončilo právoplatným oslobodzujúcim rozsudkom, doby služobného voľna bez nároku na služobný plat alebo neplatenej zálohy, ak trvali nepretržite aspoň jeden mesiac, s výnimkou materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky, doby dočasnej neschopnosti z dôvodov uvedených v § 6 ods. 7 a doby neospravedlnenej neprítomnosti vo výkone štátnej služby,

livka299
10. aug 2013

Policajtka alebo policajt, ktorí boli zaradení do neplatenej zálohy z dôvodu poskytnutia rodičovskej dovolenky podľa odseku 2, sa po skončení zaradenia do neplatenej zálohy ustanovia do funkcie, do ktorej boli ustanovení pred odchodom na rodičovskú dovolenku, ak táto funkcia nie je voľná, ustanovia sa do inej vhodnej funkcie podľa tohto zákona za podmienok, ktoré nie sú pre nich menej priaznivé. Policajtka alebo policajt majú po skončení rodičovskej dovolenky podľa odseku 2 právo na prospech z každého zlepšenia podmienok výkonu služby, na ktoré by podľa tohto zákona mali právo, ak by vykonávali funkciu, do ktorej boli ustanovení pred odchodom na rodičovskú dovolenku.
(8) Policajtka alebo policajt písomne oznámia zamestnávateľovi najmenej jeden mesiac vopred predpokladaný deň nástupu na materskú dovolenku alebo rodičovskú dovolenku, predpokladaný deň jej prerušenia, skončenia a zmeny týkajúce sa nástupu, prerušenia a skončenia materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky

livka299
10. aug 2013

Takže tu je len toľko že keď si na RD si v zálohe MV. Neviem, ale my v KE služobák odovzdávame.
A ešte som našla aj to, že každú zmenu treba písomne oznámiť.....

cuculik1
24. aug 2013

@livka299

@kacenka78 baby a ako je to s bodmi do vystrojaku? Nabehuju pocas materskej alebo rodicovskej ci nie? A roky sa mi pocas materskej ci RD do vysluhy zapocitavaju? Kolko % z platu sa nam na materskej vyplaca? Bude prve babo, tak v tom nemam ziadnu skusenost a k tomu som uz pol roka na pn, takze ani sa nemam s kym v praci poradit... 😖

livka299
25. aug 2013

@cuculik1 tušim že počas materskej ti body nabehnú normále. Počas rodičovskej vôbec. Roky sa ti riadne započítavajú.
No a stými % tuším že to je 75%... a vpráci ti tiež veľmi neporadia. Ja keď som išla prvý krát na materskú tak personalistky mali z toho veľký miš maš ako a čo....

cuculik1
25. aug 2013

@livka299 dakujem....u nas ochotne povedali...otvorte si zakon...

livka299
25. aug 2013

@cuculik1 hahaha

nykara28
12. dec 2013

...takže ja idem na druhú materskú o pár mesiacov...a samozrejme že to dám písomne a služobák mi určite vezmú, pretože na rodičovskej dovolenke som ako policajtka v neplatenej zálohe 😖

marcela1702
29. jan 2015

@livka299 ahoj, neviem či to budeš vedieť, ja by som chcela vedieť či máš ty resp. aj niektorá iná skúsenosť s tým, že ak som teraz na RD od 1.3.2014 a ostala by som opäť tehotná ako je to s materskou vl. s materským, platí ti materskú opäť MV SR alebo ako je to, u nás na personálnom veľmi nepochodím, lebo tu ešte asi takýto prípad nebol, u nás veľa žien na RD nešlo 🙂)))), ďakujem

cuculik1
30. jan 2015

@paulicka
@nykara28
@livka299
@raszuz
@barborka30
Baby idem sa vas opytat, ci mi neviete poradit. Som doma na rodicovskj s rocnym synom a som opat tehotna, tak moja otazka smeruje k druhej materskej? vznikne mi na nu narok ci? A z coho sa mi bude vypocitavat? niekde som zacula, ze pocas rodicovskej mi tiez vznika narok na dovolenku ( alebo pocas materskej, ktora mi uz skoncila, to neviem) a ze sa oplati ist akoze na den dva do prace a potom nastupit na druhu matersku... no neviem proste. Samozrejme, kazda korunka naviac nam pomoze a neviem sa v tom zorientovat? riesili ste to niektora? teda kontinualny postup z rodicovskej na dalsiu matersku...BUde druha materska finacne rovnaka ako prva? dakujem za kazdu radu, lebo fakt neviem, kto by mi v tom viac poradil ako kolegyne 🙂

nykara28
30. jan 2015

@cuculik1 ...juj no takto to mala moja kolegyna z rodicovskej sla na matersku no este medzi tym cerpala necely mesiac dovolenku cize ako keby bola v praci a vraj jej pocitali tu druhu matersku z platu, ktory mala v tom roku pocas tej dovolenky a chudiatko materska jej vysla nieco tesne nad 380€ takze s nou vybabrali...tiez to mala po necelych dvoch rokoch...skus zavolat na mzdove aspon mne tam poradili zeny...ak budu teda ochotneee ...potom daj vediet ako co 🙂

cuculik1
30. jan 2015

@nykara28 no budem si to musiet zistit.

juliet8
14. máj 2015

Prosím Vás viete mi niekto poradiť ako sa ráta materská podľa zákona 328 ?. Mne to vychádza, že by to malo byť 70% , ale vychádza mi to oveľa menej akoby som bola zamestnaná v súkromnej sfére... lebo v súkromnej sfére sa ráta 65% z hrubej mzdy... a mne to akosi chcú rátať z denného vymeriavacieho základu od ktorého sú už odrátané všetky odvody takže akoby z čistej mzdy. Viete mi poradiť niekto, kto je na materskej a kto spadá pod zákon 328 o sociálnom zabezpečení policajtov, vojakov a tak. Ďakujem...

keena
9. mar 2016

@raszuz
@mirellka baby ste este aktivne? mam nejake otazky 😉

raszuz
9. mar 2016

@keena ano

rbabulka
4. júl 2016

@cuculik ahoj, co si prosim ta zistila ohlafom druhej MD? Vyzera, ze budem riesit to iste.... 8 mesacna dcera a RD a dve palicky na tehu teste.....