Oznámenie materskej dovolenky počas maródky

blake47
14. aug 2020

Ahoj chcela by som sa spýtať, ak som od začiatku tehotenstva na pnk a ta mi bude trvať až do začiatku materskej musím oznámiť v praci mesiac vopred že nastupujem na md?

veronikaszabova
14. aug 2020

@blake47 pisomne si nahlasila, ze si tehotna?

blake47
autor
14. aug 2020

@veronikaszabova pisomne nie ale len telefonicky vyžiadali si len prefotenu tehotensku knižku.

kittyna5
14. aug 2020

Áno, zamestnávateľovi by si mala odovzdať žiadosť o MD a on to posiela potom do SP. Aspoň mi to tak máme

mtoth
14. aug 2020

@blake47 aj napriek tomu oznam pisomne, pre istotu. Ja som oznamila mailom mojmu nadriadenemu a personalistke s tym, ze som si vyziadala naspat informáciu o tom, ze email bol otvoreny/precitany. Do prilohy som dala scan tehu knizky a oznamenie o tehotenstve. Inak neviem ako je to s nahlasovanim MD, myslim ze sa tam urcite nieco bude riesit papierovo aj kvoli sociálke, aby zacala chodit materská.

denden77
14. aug 2020

@blake47 v pisomnom oznameni o tehotenstve po prvom trimestri som pisala priblizny termin porodu a nastupu na MD.. tlacivo o nastupe na MD, ktore mi dal moj gynekolog, som odovzdala zamestnavatelovi tyzden pred samotnym nastupom.. myslim, ze mesiac pred sa riesi ziadost o RD..

denden77
14. aug 2020

@blake47 v pisomnom oznameni o tehotenstve po prvom trimestri som pisala priblizny termin porodu a nastupu na MD.. tlacivo o nastupe na MD, ktore mi dal moj gynekolog, som odovzdala zamestnavatelovi tyzden pred samotnym nastupom.. myslim, ze mesiac pred sa riesi ziadost o RD..