Ahojte, chcela by som sa opytat, aktualne som po rodicovskej dovolenke, zamestnavatelom sme sa dohodli na skoncení prac.pomeru, maly je v školke. Teda viac chory ako v skolke ale to je vedlajsie. Chcela som sa zaevidovat na urade a poberat podporu. Mala by mi vychadzat dobra podpora. Pani z uradu mi volala, ci nechcem ist na pandemicky rodicak a nasledne na podporu. Neviem si predstavit co by som robila tolko doma ale tak asi ani prácu nebude tak lahke najst tak teoreticky, keby som sla na ten pandemicky, ovplyvnilo by to výšku následnej podpory?
dakujem
@marilynn na pandemický rodičák máš nárok len v prípade, keď nemáš iný príjem čiže zamestnanie ani nárok na podporu....takže ak pôjdeš na pandemický rodičák a potom na podporu, budeš musieť pandemický rodičák vrátiť lebo si tú dávku poberala neoprávnene.....Už tu bolo o tom viac príspevkov že kočky to museli vracať.....Nemáš nárok na obe dávky, na pandemický rodičák je nárok len ak ostávaš bez penazí a nemáš nárok na žiadnu dávku.....
@mogaa vraj sa to teraz zas zmenilo ale nevadi, skor sa priklanam normalne na urad. Ja mam tak ze dieta malo 3roky 7.12, ukoncenie mam ku dnu 8.12, s tym ze na ten den ma mali este nahlasit do prace. Dovcu som uz nemala. Od 9.12 som sa hlasila, tak je to v poriadku, ci nie? dakujem
nie