Ovplyvní pandemický rodičák výšku následnej podpory?

marilynn
14. dec 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat, aktualne som po rodicovskej dovolenke, zamestnavatelom sme sa dohodli na skoncení prac.pomeru, maly je v školke. Teda viac chory ako v skolke ale to je vedlajsie. Chcela som sa zaevidovat na urade a poberat podporu. Mala by mi vychadzat dobra podpora. Pani z uradu mi volala, ci nechcem ist na pandemicky rodicak a nasledne na podporu. Neviem si predstavit co by som robila tolko doma ale tak asi ani prácu nebude tak lahke najst tak teoreticky, keby som sla na ten pandemicky, ovplyvnilo by to výšku následnej podpory?
dakujem

lucka_ke
14. dec 2020

nie

mogaa
14. dec 2020

@marilynn na pandemický rodičák máš nárok len v prípade, keď nemáš iný príjem čiže zamestnanie ani nárok na podporu....takže ak pôjdeš na pandemický rodičák a potom na podporu, budeš musieť pandemický rodičák vrátiť lebo si tú dávku poberala neoprávnene.....Už tu bolo o tom viac príspevkov že kočky to museli vracať.....Nemáš nárok na obe dávky, na pandemický rodičák je nárok len ak ostávaš bez penazí a nemáš nárok na žiadnu dávku.....

marilynn
autor
14. dec 2020

@mogaa dakujem pekne, toto mi pani teda nepovedala😀 dakujem

mogaa
14. dec 2020

@marilynn no oni neskúmajú ak požiadaš o pandemický rodičák či máš alebo nemáš nárok na podporu, ale následne ak budeš chcieť čerpať podporu sa na to príde a vtedy požadujú vrátiť celý pandemický rodičák.....

mogaa
14. dec 2020

@marilynn inak máš nárok na maximálu podporu, stačí dojhoda o ukončení PP a čerpeť 1deň dovolenky aostatnú nech ti preplatia.....čiže ak má dieťa 3roky 12.1., tak 13.1.čerpať dovolenku, ukončenie PP 14.1. a ostatnú dovolenku nech ti preplatia

marilynn
autor
14. dec 2020

@mogaa vraj sa to teraz zas zmenilo ale nevadi, skor sa priklanam normalne na urad. Ja mam tak ze dieta malo 3roky 7.12, ukoncenie mam ku dnu 8.12, s tym ze na ten den ma mali este nahlasit do prace. Dovcu som uz nemala. Od 9.12 som sa hlasila, tak je to v poriadku, ci nie? dakujem