Prajem pekný večer,chcela by som sa opýtať.Od 6tt som na rizikovom tehotenstve,ovplyvní mi to materskú?Pred tým som normálne pracovala na TPP...
Predom veľmi pekne ďakujem
Neovplyvni materska sa bude pocitat z predchadzajuceho roku.
nie
@muzsikova všeobecne nie, ale v niektorých prípadoch, ak je napr. krátke rozhod. obodbie s vym.základom menej ako 1mesiac, tak môže, ale to je len velmi málo časté. Tiež ak je v rozhodujúcom období len obdobie pn s iným obdobím bez vym.základu, ale ty píšeš, že si pracovala, tak to nepredpokladám.
Lenže ja som od 1.8.2015 na PN a materská mi začína 15.2.2016 to nevadí že ten rok 2015 nemám celý odrobený?8 rokov vkuse pracujem akurát tento som odpracovala len do konca júla...
@muzsikova nevadí, ak v tomto prac.pomere by si pracovala celý rok 2015, tak by sa materské rátalo ako súčet vym.základov za rok 2015 a vedelilo by sa číslom 365(dní)= denný vym.základ. Takto sa ti vyráta súčet vym.základov za obd. 1.1.-31.7.2015 a vedelí sa počtom kalendárnych dní v tomto období 1.1.-31.7. (ak teda budeš pn 1.8.-31.12.2015)
Veľmi pekne vám ďakujem,vôbec som nevedela ako to vlastne je..nikde som to na nete nenašla...
Ešte raz veľke ďakujem 🙂
@muzsikova mne neovyplyvnila..bola som od 4.m. na PN.