Otehotnela som v skúšobnej dobe. Mám ísť na rizikové?

zanetakovacsova
25. jan 2021

Ahojte baby. Potrebujem niekoho kto mi poradí ako by som mohla vyriešiť situáciu tak aby som neostala bez peňazí. Nastúpila som do novej práce a otehotnela som v skúšobnej dobe. Samozrejme som bola fér a oznámila som to a dohodli sme sa že môžem ešte ostať do konca skúšobnej ale ďalej ma už nepustia keďže by zo mňa veľký osoh nemali keďže aj tak po pár mesiacoch by som odišla. Radili mi už hodiť sa na rizikové atď. Ale myslím si že to nijako s tým nemá nič. Nemáte s tým skúsenosť ako by som to mala riešiť a neostat bez peňazí?

dievcacitajucelist
25. jan 2021

@zanetakovacsova ja som tiež otehotnela počas skúšobnej doby, ale mňa vypísal Dr na rizikové, keďže som začala krvácať bola hospitalizovaná...dostavala som nemocenské, následne materskú a teraz poberám rodičak...ja som predtým cca 6 rokov pracovala v inej firme dala výpoveď a nastúpila do novej prace...takze som mala nárok na vyššiu materskú a teraz rodičak...

sapetka
25. jan 2021

@zanetakovacsova myslim ze to ti nepomoze. V skusobnej dobe ta kludne mozu prepustit aj ked si tehotna

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
25. jan 2021

@zanetakovacsova Ak pojdes na PN (na ktoru potrebujes nejaky zdravotny dovod), tak PP s tebou zamestnavatel moze skoncit aj tak. Ak s PN pocas skusobnej doby, tak Pp skoncit mozu. Takze vyriesi to to, ze budes dostavat nemocenske. Alebo nechod na PN, ale zaeviduj sa na urade prace a poberaj podporu - ak splnas podmienky.