Otehotnela som na konci skusobnej doby a predtym som bola studentkou. Kedze ide o typ prace, pri ktorej neviem do kedy ju budem moct vykonavat neviem, ci sa mi podari odrobit 270 dni. Budem mat aj tak narok na matersku alebo nie? Myli ma cast o ochrannej lehote, ci je 270 dni aj tak podmienkou alebo nie.
Dakujem lula313 aj som si myslela.
@evittam ako som pisala, predtym som studovala takze ide o moje prve zamestnanie a teda musim mat 270 dni teda stihnut do porodu. Zmluvu mam na neurcito od zaciatku len s 3mesacnou skusobnou dobou no na jej konci som otehotnela. A vo vyssom stadiu tehotenstva neviem ci budem schopna pracovat.
@evittam no veď píše, že bola študentkou a teda nikdy nerobila, preto je bezpredmetne spomínať dobu 2 rokov, keď je toto jej prvé zamestnanie.. a keďže otehotnela na konci skúšobnej, tak má odrobene možno slabé 4 mesiace a má uvedený tyzden tehotenstva aj v profile😉
@ka_3_na a čo je to za prácu? Mohla by si požiadať zamestnávateľa o preradenie na inu vhodnú prácu.
Ahojte chcem sa informovať ,
Som na Rd s malou a v marci 01.03 ma 3 roky momentálne poberám rodicak ale aj pracujem nemam živnosť ale mam ico aj DIČ a som na daňovom úrade zapísaná . Ak sa od 01.03 zamestnám na tpp popri tom že pracujem aj inde ako keby na živnosť ale nemam ju založenú a budem mat 3 mesiace zaplatené odvody z tpp budem mat narok na materskú od 01.06 ??
Ďakujem
@hoffka777 NP za teba ani za nikoho štát neplatí. NP len moze trvat pokiaľ trvá aj PP pocas RD ci MD.
Podla toho co pises ty si na RD. Tvoj povodny PP trva? Ak nie tak nemáš potrebny pocet dni NP. Pracuješ na DIC, platis odvody? Predpokladam,ze nie. Cize ak nesplnis k 1.6. 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom tak nemáš narok na MD.
@ka_3_na Ano, musis mat 270 dni platene nemocenské poistenie, inak nebudeš dostavať ziadnu matersku