Dobry den. Nikde na internete som nenasla odpoved na moju otazku, tak sa obraciam na Vas. Mozno by budete vediet poradit. Za par dni mi konci materska dovolenka a mala by som nastupit na rodicovsku. Avsak radi by sme s manzelom vyuzili moznost poberania materskej aj druhy krat-na otca dietata. Manzel je zamestnany a nerad by realne odisiel na MD, chce stale chodit do prace. Ja mam s.r.o.-cku, ktora je uz ale takmer rok nefungujuca(platim dane samozrejme, ale ziadne obraty nemam). Nemam ziadnych zamestnancov. Keby som zamestnala manzela, moze mu byt vyplacana materska z tohto novo nadobudnuteho zamestnania? A nadalej by chodil do prace...dakujem za kazdu odpoved
@samponka materska by mu bola vyplacana praveze z terajsej prace (musi mat potrebny pocet odrobenych dni, aby mal narok - podobne ako zena, ked ide na MD). Nesmie poberat prijem z toho socialneho poistenia, z ktoreho cerpa MD = terajsia praca. Ak chce v praci zostat, jedinu moznost ma dohodnut sa s vedenim, ze ho na dobu MD zamestnaju na zaklade novej zmluvy. Po skonceni MD sa zmluva zrusi a pracuje na zaklade terajsej.
Tvoj manžel nemôže pracovať na zmluve, z ktorej bude čerpať materskú. Musi na tu dobu uzatvorit inú zmluvu vo firme a po skončení MD, môže novú zmluvu zrušiť a pokračovať v starej
@samponka
https://najmama.aktuality.sk/clanok/243652/cora...
Manžel môže poberať materskú a ostať v svojej práci kde sa vytvorí pracovný pomer na dohodu kým bude poberať materskú a po skončení materskej pôjde zase na TPP. Takto to riešime aj u nás 👍🏼
@zuz_anaa a nechodia na to kontroly zo socialky? Prave to doma riesime.
@zuz_anaa myslim do firmy, aby z toho nemala problem 😉
@zuzkamargit prečo by mala mat firma z toho zle, nerobí nič protizákonné, je to bežný postup
@zuzkamargit chodia, a co?
@majusqa77 no ze co ich tam zaujima
@zuzkamargit zmluvy, podklady
@zuzkamargit veď som ti poslala ten link tam si to prečítaj! Nieje to nič nezákonne že otec bude poberať materskú a bude zamestnaný na dohodu počas toho obdobia. 🙂
tak ako si to predstavujes - nie
jedine ak ukonci pracovny pomer, nastupi k tebe a potom pojde na matersku