Otec na materskú a mama do práce

21. okt 2024

Ahojt, kto sa trošku viacej vyznáte. Momentálne som na RD s 2 ročným synom, staršia 4 ročná chodi do škôlky. Chceme sa s manželom vymeniť, že on bude poberať materskú a ja sa vrátim do roboty. Teda malý bude mať 8.8.2025 3 roky. Čítala som, že otec ma nárok na materskú 28 týždňov. Teda počítam správne, že nárok na materskú ma od 24.1.2025 a teda od tohto dátumu sa ja môžem vrátiť aj do prace? A žiadať odňatie RP ku dnu 23.1.2025? Ďakujem skúsenejším za odpoveď 🙂

melanta
21. okt 2024

Ak chce ísť muž na MD tak, že bude na nej do dovŕšenia 3 rokov syna, tak áno. Nezabudnite na to, že ty oznamuješ návrat do práce minimálne mesiac vopred. A muž oznamuje odchod na MD taktiež minimálne mesiac vopred. Odňatie RP - áno, presne ako píšeš.

lucka_ke
21. okt 2024

môže aj skôr ako v januári 2025, to už záleží na vás

oskvarka
21. okt 2024

mozes aj tak spravit ze pojde o tyzden skorej nech mu MD skonci nejakeho 2.8. a potom este dostanes rodicak aj v januari aj v auguste ;) nemusi ist presne na konci .. priprav sa ale na to ze na niektorzch uradoch ta budu presviedcat ze musi nastupit na zaciatu mesiaca,,.. nemusi,.. vybavovala som to 4 krat ;)

autor
21. okt 2024

@lucka_ke áno to viem, že môže aj skôr ale chceme tak aby mu to končilo keď bude mať malý 3🙂
@melanta ďakujem áno toto viem. Ja aj muž sa chystáme to riešiť začiatkom decembra len som si chcela teda overiť či všetkému dobre rozumiem😀