Otec na materskej + SZČO

vikipe
3. aug 2023

Ahojte, potrebujem poradiť... Muž je profesionálny športovec, hráčska zmluva platná do konca aprila 2023, následne prerušil živnosť a zamestnal sa, po troch mesiacoch k 1.7. 2023 sme podali žiadosť o materskú pre muža z tpp a dnes volali zo sociálky, že všetko mu vychádza ako má, len že potrebuju akési cestné prehlásenie že nebude vykonávať prácu na živnosť, pretože on od 1.8. zas živnosť obnovil nakoľko začala športová sezóna.. vie mi niekto poradiť čo to od nás chcú ? Nie je to tak, že môže normálne byť muž SZČO aj keď poberá materskú, keďže materská je vyplácaná zo zamestnania a nie zo živnosti ? Za každú radu a skúsenosť vopred ďakujem

bolarazjedna
3. aug 2023

Ahoj, ja som asi pred týždňom dostala odpoveď z právnej poradne tu na MK, skus to pozrieť, ale teda áno, môže muž počas materskej robiť aj činnosť szco. Akurát odvody ci ma platiť alebo nie, že sa odvíjajú od výšky zárobku.

vikipe
autor
4. aug 2023

@bolarazjedna ako to prosím ťa nájdem ? Vôbec sa tu nevyznám 😁😂

janetinka27
4. aug 2023

@vikipe este na okraj, profesionalny sportovec nie je zivnost. Je to druh podnikania, nie vsak zivnost

vikipe
autor
4. aug 2023

@janetinka27 áno rozumiem, ale malo by sa to správať rovnako podľa mňa. Je SZČO, fakturuje, sám odvádza do SP a zp..

vikipe
autor
4. aug 2023

@bolarazjedna krásne ďakujem

kimina21
8. aug 2023

@vikipe mozem sa opytat,akp ste to poriesili s tym prehlasenim?kludne aj do spravy.dakujem